ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΑΡΘΡΑ

 (ΦΩΤΟ: )

O ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

ΑΡΘΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΛΦΡΕΝΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ August 25, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

«Ο καπιταλισμός, ιδού η πηγή του κακού», είναι ο τίτλος άρθρου του Άλμπερτ Αϊνστάιν που έγραψε το 1949 για το αμερικάνικο περιοδικό «Monthly Review» και αναδημοσιεύει η κομουνιστική εφημερίδα Ουμανιτέ. Στον πρόλογό του, και πριν αναπτύξει τις θέσεις του, ο μεγάλος επιστήμονας απαντά στο παρακάτω ερώτημα: «Είναι σωστό για ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία (προσανατολισμό) σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα να εκφράζει απόψεις για το σοσιαλισμό; Για πολλαπλούς λόγους πιστεύω πως ναι» υπογραμμίζει.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ August 22, 2015 / απο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΓΚΛΗ (author)

Ελλάδα ώρα μηδέν. Ο 21ος αιώνας πέρα από ραγδαία και απρόσκοπτη ανάπτυξη επιστήμης και τεχνολογίας επέφερε συνάμα και κρίση αξιών και ιδανικών. Μια κρίση-απτή πραγματικότητα- που προϋπήρχε της οικονομικής, ίσως αποτέλεσε και την βασική αιτία της τελευταίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ & ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΣΟΜΣΚΙ

ΑΡΘΡΑ / ΑΠΟΨΗ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ August 19, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το σημερινό κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης, θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες» δίνοντας το στίγμα για το ποια επιλογή θα προτιμούσε να προκύψει από την κάλπη.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ!

ΑΡΘΡΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ August 18, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

«Όταν ξύπνησα ένα πρωί και κατέβηκα κάτω για να πιω τον καφέ μου, βρέθηκα μπροστά σε αυτό ακριβώς το θέαμα: η 17χρονη κόρη μου και ένας άντρας κοιμόταν στον καναπέ ύστερα από μια βραδιά που απ’ ότι φαινόταν ήταν πολύ κουραστική».

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΛΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΩΣ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΑΞΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ August 18, 2015 / απο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ (author)

Με αφορμή το πραξικόπημα της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών για την ανατροπή του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακάριου, τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλουν, με την κωδική ονομασία «Αττίλας», στην Κύπρο, σε δύο φάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 1974, με πρόσχημα την «αποκατάσταση της νομιμότητας», καταλαμβάνοντας μια λωρίδα γης μήκους 15 μιλίων στην επαρχία της Κυρήνειας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!

ΑΡΘΡΑ / ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ August 15, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Από αρχαιοτάτων χρόνων πλήθος φιλοσόφων ασχολήθηκε με τους τρόπους που επιτυγχάνεται η ευτυχία. Από τον Αριστοτέλη, τον Επίκουρο μέχρι τον Ιμάνουελ Καντ η επίτευξη της ευτυχίας είναι το ζητούμενο. Ακόμη και ο απαισιόδοξος Άρθουρ Σοπενχάουερ ασχολείται με την τέχνη της ευτυχίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΛΕΦΤΑ, ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΦΙΛΙΑ

ΑΡΘΡΑ / ΑΡΘΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ August 13, 2015 / απο ΣΤΕΥΗ ΤΣΟΥΤΣΗ (author)

Για να μη χάνουμε ποτέ το νόημα της ζωής, ας παραδοθούμε στην ανάγνωση του άρθρου της Στεύης, που τόσο παραστατικά περιγράφει όσα βιώνουμε, βολοδέρνοντας ανάμεσα στη χειρότερη κρίση που οι περισσότεροι από μας πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε. Γεμάτη αγάπη για τη ζωή, η Στεύη στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας αντιπαλεύοντας τη κατάθλιψη της καθημερινότητας, ας τα ακολουθήσουμε. Καλή ανάγνωση!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ August 12, 2015 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Διάβασα ή μάλλον μελέτησα ενδελεχώς το άρθρο του κ. Πλάτωνος Θωμά, σχετικά με την αντιμετώπιση των Αυστραλών και μάλιστα χρόνια πριν την διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στο Σίδνεϋ, της μετά-ολυμπιακής χρήσης των ολυμπιακών ακινήτων και φυσικά ένιωσα για άλλη μια φορά την πικρία που πηγάζει στη καρδιά κάθε σκεπτόμενου Έλληνα για την ανικανότητα οργάνωσης και αξιοποίησης της περιουσίας της πατρίδας μας, μεταξύ αυτών και των ολυμπιακών ακινήτων, που σαπίζουν εγκαταλελειμμένα και βανδαλισμένα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email