ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΑΡΘΡΑ

 (ΦΩΤΟ: )

‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ’’ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΛΙΑΣ

ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΙ, ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ February 07, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Ραφηνιώτης καθηγητής Παντελής Σκλιας, ως επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και εισηγητής στην συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και των Hanns Seidel Stiftung και Wilfried Martens Centre for European Studies, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου 2015, στο Goethe Institute, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Η Ελλάδα μετά τις εκλογές».

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΕΔΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΔΟΥΣΑ February 06, 2015 / απο ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ (author)

Η λέξη Μέδουσα σημαίνει «κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση». Στα Σανσκριτικά η ίδια λέξη αποδίδεται ως Μεντχά, στα Ελληνικά Μήτις και στα Αιγυπτιακά Μετ ή Μάατ. Τούτη η θεότητα ήρθε στην Ελλάδα πιθανώς από τη Λιβύη, όπου λατρευόταν από τις Αμαζόνες ως Θεά-Ερπετό. Ως Μέδουσα (Μήτις) ήταν η καταστροφική όψη της μεγάλης τριπλής Θεάς που επίσης αποκαλείται, Νιθ, Ανάθ, Αθήνη ή Αθήνα στη Β. Αφρική και Αθάνα περίπου το 1400 π.Χ. στη μινωική Κρήτη.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ February 05, 2015 / απο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Στα δικαστήρια ξανασέρνονται συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσα τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ αυτή τη φορά με το αιτιολογικό ότι προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος σε μια σειρά περιοχές εξ’ αιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο του 2011.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.!

ΑΡΘΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΧΟΛΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ February 04, 2015 / απο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ (author)

Τολμηρός και πρωτότυπος ο δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, δημοσιεύει τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά τις βουλευτικές εκλογές και δε διστάζει να προτείνει αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία που πιστά υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια. Προχωρώντας ακόμα περισσότερο προτείνει τρία δυνατά ονόματα που κατά την άποψή του συγκεντρώνουν όλα τα εχέγγυα που χρειάζεται ο νέος πρόεδρος του κόμματος της κεντροδεξιάς.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ February 02, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Free Sunday» την 1η Φεβρουαρίου 2015, τονίζει ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής εντάσσεται πλέον στη συλλογική κυβερνητική προσπάθεια για να μπει η πατρίδα σε νέα ρότα, υπογραμμίζοντας όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, για την επανασύνδεση του ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τη καλή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινόμενων (βροχοπτώσεις, χιόνια κ.α.)

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟΨΗ January 30, 2015 / απο ΚΙΡΚΗ (author)

Για πρώτη φορά στη χώρα αριστερή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό σαραντάρη, με τον πολιτικό όρκο να κυριαρχεί σε ευρεία κλίμακα, με την ανακοίνωση για επίτευξη κυβέρνησης απ’ τον συνεργαζόμενο, με κάζουαλ ενδυματολογική επιλογή, με ανακοινώσεις απ’ τους βουλευτές της υπουργοποίησής τους (βλέπε τσάρο οικονομίας), με τη χαρά πρόωρων ανακοινώσεων υπουργών, με επακόλουθο ΚΡΑΧ του χρηματιστηρίου, με μη παράδοση του Σαμαρά στο διάδοχό του, με…με…με…

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΒΑΛΣΑΜΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΜΑΓΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ January 29, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Στάθηκε αδύνατο να μη αναδημοσιεύσουμε την επιστολή της άγνωστης, αλλά τόσο οικείας στο εσωτερικό διαλογισμό μας, φίλης του paraktios.gr, που τόσο περίπλοκα απλά αραδιάζει τις σκέψεις της πάνω σε φαινομενικά αντίθετα πράγματα. Απ’ τη ζωή, στο θάνατο και τούμπλαλιν, απ’ την καθημερινότητα στη φιλοσοφία και τον πολιτισμό. Πραγματικά απολαύστε την.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ!

ΑΡΘΡΑ / ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΗΝΥΜΑ January 28, 2015 / απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ (author)

Στις 25 του Γενάρη, με εντολή του λαού μας, η χώρα γύρισε σελίδα. Σ’ αυτή την ιστορική στιγμή, η χώρα ξεκινάει το ταξίδι της στο δρόμο της ελπίδας, της προοπτικής και της αξιοπρέπειας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email