ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΑΡΘΡΑ

 (ΦΩΤΟ: )

ΜΑΡΙΑ ΒΙΤΩΡΑΚΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΙ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ November 28, 2014 / απο ΜΑΡΙΑ ΒΙΤΩΡΑΚΗ (author)

Στη χώρα μας η ανακύκλωση υστερεί σημαντικά σε σχέση με τους στόχους που θέτει η νομοθεσία, και περιορίζεται μόλις στο 18% του συνόλου των απορριμμάτων, συνεπώς απαιτούνται γρήγορα και συντονισμένα βήματα για την βελτίωση τόσο του ποσοστού, όσο και της ποιότητας των υλικών που συλλέγονται από τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ), π.χ του συστήματος των «μπλε κάδων» που λειτουργεί σήμερα με ιδιαίτερα προβληματικό τρόπο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΜ ΤΣΕΚΟΥΑ ‘’ΔΙΔΑΣΚΕΙ’’ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ November 27, 2014 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Θεωρώ πως είναι τιμή μας, κάποιος ξένος που έχει ελληνική παιδεία, αλλά και ελληνική συνείδηση, να δηλώνει αυθόρμητα (και όχι παρακινούμενος από κάποια ιδιοτέλεια), ότι θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα. Αυτός ακριβώς είναι ο Νιγηριανός Σαμ Τσέκουα αναγνωρισμένος ως «Πρέσβης του Ελληνισμού», που κατάφερε να συγκινήσει το ακροατήριο της Παιανίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΡΘΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΡΩΠΙ, ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ November 26, 2014 / απο kirkinews .gr (author)

Πολυπράγμων και αεικίνητος ο Βουλευτής Αττικής και Επικεφαλής του «Δημοκρατικού Συνδέσμου» Βασίλης Οικονόμου, επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του αλλά και την κατάρτιση ενός κοινά συμφωνημένου Σχεδίου Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Αττικής. Χάρη τούτου συνεχίζει τις επαφές του με τους Δημάρχους της Αττικής.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΝΕΑ ΗΘΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ November 26, 2014 / απο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (author)

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του γνωστού επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ για τα νέα ήθη που εισήλθαν κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση από νέους αιρετούς, οι οποίοι δεν υπακούουν πλέον τυφλά στα κελεύσματα των επικεφαλής των παρατάξεών τους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»

ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ November 25, 2014 / απο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ (author)

Περισσότεροι από 800 κοινωνικοί λειτουργοί και φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας παρακολούθησαν το διήμερο 7-8/11/14 το 1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο στην Κοινωνική Εργασία με Διεθνή Συμμετοχή, με θέμα «Η Κοινωνική Πρόνοια σε κρίση: Προκλήσεις και προοπτικές για την κοινωνική εργασία» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σχολών Κοινωνικής Εργασίας και το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η υπουργός ΥΔΜΗΔ Εύη Χριστοφιλοπούλου (αριστερά), με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου και το δήμαρχο Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσο, σε φωτογραφία αρχείου απ' τη γιορτή της υπουργού το 2009  (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr)

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ

ΑΡΘΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ November 24, 2014 / απο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ (author)

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», στο δημοσιογράφο Γιάννη Σαραντάκο. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης της κυρίας Χριστοφιλοπούλου:

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ / ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΙ, ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ, ΚΕΛ November 24, 2014 / απο ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (author)

Πριν τις δημοτικές εκλογές, οι κάτοικοι με χιλιάδες υπογραφές, μαζί με 63 συλλόγους και σωματεία των Σπάτων και της Αρτέμιδος, της Ραφήνας και του Πικερμίου, με συγκεντρώσεις, ημερίδες, λαϊκές συνελεύσεις, παρεμβάσεις σε θεσμικά όργανα, με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π, με τα Τοπικά Συμβούλια Σπάτων, Αρτέμιδος, Ραφήνας, Πικερμίου, Επιστημονικούς φορείς, επικύρωναν συντριπτικά την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για Αποχέτευση ΤΩΡΑ - ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι - ΑΜΕΣΑ σύνδεση με τη ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΡΘΡΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΥΠΕΚΑ November 23, 2014 / απο aftodioikisi.gr (author)

Την ηγεμονία της εμφανίζεται να επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στις προθέσεις περιφερειακών αρχών να αναθεωρήσουν τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Απορριμμάτων. Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση, το οποίο τέθηκε από την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση, αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα σε ότι αφορά το εύρος των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών αρχών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνα αρχείου  (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ! ΠΤΩΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣΣΧΟΙΝΙΑΣΠΤΩΣΗΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

10 ΩΡΕΣ 13 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ / ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΦΩΤΙΑΟΔΗΓΙΕΣΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τη πρόεδρο Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Μηλέα Παππά  (ΦΩΤΟ:: )

1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ AΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ

23 ΩΡΕΣ 59 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ / ΕΛΛΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕΥΡΩΠΗΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ