ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΡΩΠΙ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΚΕΛ 03 November 2014 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author) /
 (ΦΩΤΟ: )

Το εργοτάξιο και τον χώρο κατασκευής της νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στο αεροδρόμιο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων ΠΕ Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννη Ασπρουλάκη.

Οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας του έργου και ο δήμαρχος Κορωπίου  κ. Δημήτρης Κιούσης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ότι προχωράει η κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στον χώρο του αεροδρομίου σε εννέα (9) διαφορετικά μέτωπα εργασίας. Παράλληλα, κατασκευάζονται τα δίκτυα και οι αγωγοί σε 16 μέτωπα σε Κορωπί και Παιανία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 124.890.213 €.

Ωστόσο, το έργο θα μπορούσε να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, αν δεν υπήρχε σημαντική καθυστέρηση από τις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στον χώρο στα σημεία όπου αποκαλύπτονται αρχαιότητες – ευρήματα.

Η εκτίμηση τόσο των επιβλεπόντων του έργου όσο και της αναδόχου κοινοπραξίας είναι ότι ενώ έχει προϋπολογισθεί ποσό 3.335.000 € για την ανασκαφική έρευνα, απασχολείται πολύ λιγότερο προσωπικό από εκείνο που απαιτείται για τις εργασίες της αρχαιολογικής έρευνας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του συνόλου του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου δεσμεύθηκε ότι με υπόμνημά του, θα μεταφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να βρεθεί άμεσα λύση όσον αφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ενώ λοιπόν, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου είναι δύο (2) χρόνια, εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση αν δεν ληφθεί ανάλογη μέριμνα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υποδομής για την περιοχή των Μεσογείων και θα πρέπει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτό να συνδράμουν με κάθε τρόπο στη διευκόλυνση της ταχύτερης δυνατής υλοποίησής του για να αποφευχθούν τα επικείμενα πρόστιμα για τους δήμους της Ανατολικής Αττικής λόγω της έλλειψης δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στα αριστερά της φωτογραφίας  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Author

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΣΧΟΛΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

2,5 ΤΟΝΟΙ ΧΑΡΤΙΟΥ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ρ-Π ΘΑ “ΒΑΨΟΥΝ” ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΟΥ / ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙΣΧΟΛΕΙΑΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

7 ΩΡΕΣ 31 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΡΑΦΗΝΑ: ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! ΑΘΩΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚ; / ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣΟ.Λ.Ρ.ΔΗΜΟΣ

3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τη πρόεδρο Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Μηλέα Παππά  (ΦΩΤΟ:: )

1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ AΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ

6 ΩΡΕΣ 38 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ / ΕΛΛΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕΥΡΩΠΗΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΑΡΘΡΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΕΠΙΣΤΟΛΗΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

6 ΩΡΕΣ 8 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

9o FORUM ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ / ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ9ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

7 ΩΡΕΣ 1 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ