ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ October 29, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Το προσφυγικό ζήτημα συζητείται σήμερα στην 33η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη από το καλοκαίρι, όταν λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών εκατοντάδες ανέστιοι άρχισαν να φθάνουν και στη μείζονα περιοχή της πρωτεύουσας, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, τους δήμους και άλλους αρμόδιους φορείς, δεν έπαψε να αναζητά λύσεις για την προσωρινή στέγαση και ανακούφιση αυτών των πληθυσμών, υπερβαίνοντας συχνά τις τυπικές αρμοδιότητές της. Παραθέτουμε τις σημαντικότερες έως τώρα πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε σχέση με τους πρόσφυγες.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΔΙΟΝΥΣΟΣ: ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΗΝΥΜΑ October 28, 2015 / απο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ (author)

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη όλων μας τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Σελίδες γραμμένες από την αυτοθυσία των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων που δημιούργησαν την εποποιία του 1940 και απέδειξαν τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΙΚΕΡΜΙ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ, ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ October 28, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Στη δημοτική ενότητα Πικερμίου παραβρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, όπου παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και την παρέλαση των σχολείων του Πικερμίου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΡΕΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΡΕΑΣ October 27, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Τη δρομολόγηση της οριστικής επίλυσης των πλημμυρικών προβλημάτων στην περιοχή Καρέα – Αναστάσεως, που ανήκει στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα, σηματοδοτεί η ανάθεση εκπόνησης της οριστικής μελέτης για τους αγωγούς ομβρίων στους παραπάνω Δήμους. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 46.353 Ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ), θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η εκπόνησή της θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα επτά μηνών.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ October 27, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σε εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, δρομολόγησε τη δήλωση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Κατά τη διαδικασία αυτή διαπιστώθηκαν τα εξής:

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΡΥΝΑ ΣΤΗΝ EXPO 2015 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΡΥΝΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΙΛΑΝΟ October 26, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου & Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «180ο - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!» κ. Φωτεινή Βρύνα, παρευρέθη στο περίπτερο της Περιφερείας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου ΕΧΡΟ 2015, στηρίζοντας την προσπάθεια προβολής της Αττικής γης και των μοναδικών προϊόντων της σε όλο το κόσμο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ EXPO 2015 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΙΛΑΝΟ October 26, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Με στόχο την προβολή της αττικής γης και των μοναδικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2015 που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι και 28 Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων η Περιφέρεια Αττικής θα αναδείξει τη δική της μοναδική ταυτότητα, με επίκεντρο τη μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον και τα νησιά της.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΗΝΥΣΗ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΑΣ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ October 26, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Οι χρόνιες παθογένειες της χώρας αποτυπώνονται στην απόφαση του ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στις 22 Οκτωβρίου στο Καματερό, να υποβάλλει μήνυση κατά της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα. Στόχος του να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπάζων της οικοδομής – ενέργεια ωστόσο απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η ανάσχεση της ροής των υδάτων στο ρέμα της Εσχατιάς και να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

8 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ / ΔΗΛΩΣΗΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ