ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ: )

Η ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΥΣΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ October 26, 2015 / απο ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (author)

Η περιοχή του Μαραθώνα έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από την ελονοσία. Λόγω των στάσιμων νερών και του κλίματος της περιοχής ο Μαραθώνας είναι δυνητικά πύλη εισόδου για την ελονοσία στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και κρούσματα, όπως είχαμε δύο τον τελευταίο καιρό.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ October 25, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Στα εγκαίνια του «Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που οργάνωσαν ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής, μετείχε σήμερα η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Στην εκδήλωση μετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, αντιστασιακοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ October 24, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Στο Κίεβο βρίσκεται από την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις τοπικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που γίνονται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Ουκρανία.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δούρου, Κουρουμπλή και Μπαλάφα  (ΦΩΤΟ: )

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ October 23, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

«Σήμερα στη συνάντησή μας αναφερθήκαμε στην ανάγκη ενός Οδικού Χάρτη παρεμβάσεων και συνεργειών μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο. Στόχος του Χάρτη αυτού είναι να μην επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα δεκαετιών, όπως αυτό της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και της εκ των υστέρων παρέμβασης του κρατικού μηχανισμού. Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν να τεθούν οι βάσεις για έναν σοβαρό σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζει εκ των προτέρων τόσο σημαντικά και σύνθετα θέματα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ότι απέμεινε απ' την 3όροφη οικία τα θεμέλια της οποίας ήταν σχεδόν μέσα στο Ρέμα  (ΦΩΤΟ: )

3ΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ October 22, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος, στο ρέμα της Εσχατιάς βρέθηκαν οι: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Irene DOUROU, GreeceIrene DOUROU, Grèce (ΦΩΤΟ: )

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ October 22, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Στο κρίσιμο φαινόμενο της αυξανόμενης γυναικείας φτώχειας αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή της στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. "Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει στο παράδοξο της μείωσης του χάσματος των φύλων στην αγορά εργασίας, όχι επειδή η θέση των γυναικών βελτιώνεται, αλλά επειδή επιδεινώνεται αυτή των ανδρών", τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΑΛΛΗΝΗ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ October 21, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Στη πρώτη συνάντηση, ξεκινώντας ένα κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους δημότες του Δήμου Παλλήνης ανά γειτονιά, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα της Ανθούσας, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα τους προβληματισμούς τους και τα παράπονά τους, τονίζοντας ότι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας , καθώς η πόλη τους είναι τελείως ξεχασμένη από την Δημοτική Αρχή και δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις άλλες περιοχές του ενιαίου Δήμου Παλλήνης .

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΟΜΙΛΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ October 21, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Τη σημασία του ρόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση της Δημοκρατίας, υπογράμμισε κατά τη σημερινή της παρέμβαση στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Τόνισε την ανάγκη νομοθετικής θωράκισης της αποτελεσματικής λειτουργίας της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης έναντι της κεντρικής εξουσίας. "Οι ελληνικές περιφέρειες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Μέσα από την καταπολέμηση των συνεπειών της ύφεσης μπορούν να αναδειχθούν σε παράγοντα ευημερίας και κοινωνικής συνοχής".

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

8 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ / ΔΗΛΩΣΗΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ