ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STARWOUND

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, STARWOUND October 02, 2016 / απο ΧΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ (author), avopolis (author)

Φαντάζουν ως ένα από τα πιο υποσχόμενα νέα ονόματα της πόλης και δεν είναι τυχαίο ότι προετοιμάζονται πλέον για την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία. Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω γι' αυτούς, με αφορμή το επερχόμενο live στο ΙΛΙΟΝ plus (την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου)

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, OI ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ October 01, 2016 / απο ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ (author)

Η ύπαρξη γυναικείων αγώνων στην αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας! Κι όμως, η ύπαρξή τους είναι τεκμηριωμένη πέρα από κάθε αμφιβολία. Άλλωστε, ο γυναικείος αθλητισμός ήταν διαδεδομένος σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδας: στη «Μινωική» Κρήτη, στη Σπάρτη, στους Δελφούς, στη Χίο, ακόμη και στην Αττική.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΙΔΗΣ: O ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΕΡΑΤΕΑ, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ October 01, 2016 / απο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (author)

Κατά τον Χαλίλ Γκιμπράν «ο πραγματικά σοφός δάσκαλος δεν είναι αυτός που σε σπρώχνει μέσα στον οίκο της σοφίας, αλλά αυτός που σε οδηγεί στο κατώφλι του μυαλού σου». Τέτοιος ήταν ο μεγάλος Δάσκαλος της Κερατέας, ο Μιχάλης Δελίδης. Γεννήθηκε το 1916 στην Οδησσό της Ρωσίας. Ήταν το τρίτο παιδί μιας εύπορης οικογένειας. Ήταν η Φρόσω, ο Γιάννης (Βάνιας) και ο Μιχάλης (Μίσιας). Κατοικούσαν σε μια αριστοκρατική συνοικία της Οδησσού.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2016-2017, ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΕΡΑΤΕΑ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ September 30, 2016 / απο ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ (author)

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζοντας και φέτος τον κύκλο των σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια παράλληλα με τις εκδηλώσεις, παρουσιάζει 13 δημιουργικά σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η επιλογή έγινε με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό, αξιοποιώντας παράλληλα το επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής μας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ September 30, 2016 / απο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. (author)

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα συνεχίζει την αποστολή του ως όχημα κοινωνικής συνοχής στον πολιτισμό, την παιδεία, την αγωγή τόσο μέσα από τις 2 σκηνές που λειτουργούν (Κεντρική Σκηνή & Νεανική Σκηνή), μία πειραματική σκηνή για εφήβους που ξεκίνησε το 2015, μέσα από τα Θεατρικά παιχνίδια στα οποία απασχολούνται κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από 250 παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών αλλά και από το 2015 μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια όπως οι Ανοιχτές Συζητήσεις στην Βιβλιοθήκη του Λυκείου Νέας Μάκρης, οι θεατρικές εξορμήσεις κάθε μήνα κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά και πολλές ακόμα πολιτιστικές τοπικές εκδηλώσεις που υποστηρίζει και διοργανώνει.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΠΛΟΥΣΙΟΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ, ΕΝΟΤΗΤΑ September 30, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Πρόεδρος Γιάννης Ξουρίκης και το ΔΣ του Συλλόγου «Η Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας παρουσιάζουν απολογισμό έτους, γεμάτο από πλούσια και εποικοδομητική παρουσία, όπως ακολουθεί πιο κάτω αναλυτικά:

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΝΑΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ... ΠΟΝΤΙΑΚΑ!

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΚΘΕΣΗ, ΡΟΜΠΟΤ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ September 29, 2016 / απο ΕΡΙΕΤΤΑ ΔΑΝΕΖΗ (author), Youth Platform (author)

«Νάο», είναι το όνομα μιας ανθρωπόμορφης ρομποτικής κατασκευής που κατασκευάστηκε από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η τελευταία, που είναι και η πρώτη στην Ελλάδα, τον παρουσίασε στους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του Περιπτέρου 15, στο stand A12b. Ο Νάο έχει ειδικές κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του ανθρώπου, μικρόφωνα που καταγράφουν τη φωνή του και ειδικούς αισθητήρες αφής για να «νιώθει» το άγγιγμά του.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΓΚΡΙΣΗ September 28, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Το Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου αναμένεται να συμβάλλει μεταξύ άλλων στην αντίληψη του βιομηχανικού μουσείου όχι μόνο ως τόπου συλλογής, προστασίας και προβολής τεκμηρίων και αντικειμένων, αλλά και της κοινωνικής ιστορίας, στην ανάδειξη της φυσικής ιστορίας του Λαυρεωτικού χώρου (γεωλογία, μεταλλοφορία, κοιτασματολογία, ορυκτά που έτυχαν παραγωγικής εκμετάλλευσης – μεταλλεύματα), καθώς και στη συγκριτική παρουσίαση της αρχαίας και νεότερης μεταλλευτικής – μεταλλουργικής τεχνικής και την ανάδειξη της βιομηχανικής και αστικής αρχιτεκτονικής βιομηχανικών χωριών και της πολεοδομικής εξέλιξης της μεταλλευτικής πόλης του Λαυρίου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΣΧΟΛΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

2,5 ΤΟΝΟΙ ΧΑΡΤΙΟΥ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ρ-Π ΘΑ “ΒΑΨΟΥΝ” ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΟΥ / ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙΣΧΟΛΕΙΑΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

7 ΩΡΕΣ 23 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΡΑΦΗΝΑ: ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! ΑΘΩΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚ; / ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣΟ.Λ.Ρ.ΔΗΜΟΣ

3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τη πρόεδρο Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Μηλέα Παππά  (ΦΩΤΟ:: )

1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ AΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ

6 ΩΡΕΣ 31 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ / ΕΛΛΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕΥΡΩΠΗΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6 ΩΡΕΣ 42 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΑΡΘΡΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΕΠΙΣΤΟΛΗΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

6 ΩΡΕΣ 1 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

9o FORUM ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ / ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ9ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

6 ΩΡΕΣ 54 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ