ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΓΚΡΙΣΗ September 28, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Το Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου αναμένεται να συμβάλλει μεταξύ άλλων στην αντίληψη του βιομηχανικού μουσείου όχι μόνο ως τόπου συλλογής, προστασίας και προβολής τεκμηρίων και αντικειμένων, αλλά και της κοινωνικής ιστορίας, στην ανάδειξη της φυσικής ιστορίας του Λαυρεωτικού χώρου (γεωλογία, μεταλλοφορία, κοιτασματολογία, ορυκτά που έτυχαν παραγωγικής εκμετάλλευσης – μεταλλεύματα), καθώς και στη συγκριτική παρουσίαση της αρχαίας και νεότερης μεταλλευτικής – μεταλλουργικής τεχνικής και την ανάδειξη της βιομηχανικής και αστικής αρχιτεκτονικής βιομηχανικών χωριών και της πολεοδομικής εξέλιξης της μεταλλευτικής πόλης του Λαυρίου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ε.ΜΕ.Λ.: IN MEMORIAM ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Χ. ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΤΙΜΗ ΜΝΗΜΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ September 28, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Kατά την επετειακή εκδήλωση της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής που έγινε την Κυριακή 25/9/2016, για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.Λ. Αναστάσιος Βλάδος διάβασε το ακόλουθο κείμενο–αφιέρωμα στη μνήμη του Ευάγγελου Χ. Κακαβογιάννη, ιδρυτικού μέλους και πρώτου Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.Λ. και εμπνευστή της ίδρυσης του Ορυκτολογικού Μουσείου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΕΣΥΡΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, Π. Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ September 26, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Με μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας θετικές κριτικές από τους θεατές και τους συμμετέχοντες συλλόγους ολοκληρώθηκε η διήμερη χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τίτλο «Η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…» το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Παιανίας με τη στήριξη της δημοτικής αρχής.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ / ΦΑΝΗ ΨΑΘΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ…ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΝΤΗΣ September 24, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Με την εκπνοή της έκθεσης φωτογραφίας του αντιδημάρχου Ρ-Π Παναγιώτη Καλφαντή, οι τελευταίοι επισκέπτες και πιο τυχεροί, οι πρωταθλητές πάλης Βασίλης Κολλάρος και Φανή Ψαθά, αφού απόλαυσαν ακόμα και την αποκαθήλωση των εκθεμάτων την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το πρωί, έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον συντοπίτη τους φωτογράφο των όμορφων κατά γενική ομολογία καλλιτεχνικών φωτογραφιών.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ September 24, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (author)

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα, της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας και της Ορχήστρας Νέων του Δήμου μας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ POSEIDON CHALLENGE;

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, 1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΕΙΟΣ, «Poseidon Challenge» September 22, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Πρόκειται για τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Poseidon Challenge», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, του www.visitgreece.gr, του Κέντρου Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Αθλητικού Συλλόγου Ποσειδώνας Λαυρεωτικής και Μεσογαίας. Ένα νέο ημιμαραθώνιο που έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο της Αττικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΚΑΜΕΡΑΤΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΡΙΚΟΥ September 21, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Μια ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο Θέατρο Θορικού. Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ευρέως γνωστή για τις σημαντικές ερμηνείες της στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα της Ευρώπης, παρουσίασε του Wolfgang Amadeus Mozart «Divertimento σε ρε μείζονα» και «Μικρή Νυχτερινή Μουσική», υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ September 21, 2016 / απο ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ (author)

«Για το ζήτημα της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπουλων» Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα σε ανθρώπινες συνθήκες με κρατική ευθύνη. Καμία ανοχή στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνα αρχείου  (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ! ΠΤΩΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣΣΧΟΙΝΙΑΣΠΤΩΣΗΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

10 ΩΡΕΣ 19 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ / ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΦΩΤΙΑΟΔΗΓΙΕΣΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τη πρόεδρο Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Μηλέα Παππά  (ΦΩΤΟ:: )

1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ AΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ / ΕΛΛΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕΥΡΩΠΗΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ