ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από αριστερά προς τα δεξιά, η κα Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και η κα Δήμητρα Φιλίππου. (ΦΩΤΟ: )

Η ELBISCO ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ October 19, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η ELBISCO, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, καθιερώνει πρόγραμμα υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Η υποτροφία με τίτλο «Δήμητρα Φιλίππου – Υποτροφία Ελληνικού Πολιτισμού» αφορά τη χορήγηση μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο επιστημονικό πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών (Cultural Studies) με έμφαση σε θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, στη νεότερη και σύγχρονη εποχή.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ, ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. October 18, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (author)

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αχαρνών μεριμνά για την σίτιση των αδέσποτων ζώων τοποθετώντας ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, η εγκατάσταση ταϊστρών έχει ολοκληρωθεί στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών, στην πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην πλατεία Καράβου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και σε περισσότερα σημεία του Δήμου Αχαρνών,

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 «ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΕΛΑΣ - ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ»

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΑΧΑΡΝΕΣ, ΒΡΑΥΡΩΝΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ October 18, 2016 / απο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (author)

Το θέμα της φετινής εκστρατείας «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» εμπνέεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και, επομένως, οι δράσεις αφορούν στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν το διττό της χαρακτήρα: αιτία καταστροφής αφενός αλλά αφετέρου διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

"memORIA" ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ORIA

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΑΥΑΓΙΟ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΠΡΟΒΟΛΗ, ORIA October 17, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (author)

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «memORIA» του συντοπίτη μας Γιώργου Ιατρού, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη”, στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις» (οδ. Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ ΑΠ’ ΤΗ ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ October 15, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο ΟΥΗΛ στη Λάρισα στις 7 απόγευμα η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ παρουσιάζει το βιβλίο της Άννας Κορτέση με τίτλο ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ. Η συγγραφέας έχει παραχωρήσει τα εμπορικά δικαιώματα του βιβλίου της για τις διάφορες ανάγκες ΑΜΕΑ.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗΜΟΙ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Ο Β΄, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ October 14, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ CARAVAN PROJECT «ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΘΗΝΑ October 13, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Το Caravan Project κάνει στάση στην Πλατεία Αυδή από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας σειρά δράσεων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΑΝΔΑ, του Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων, τη συμβολή πολιτών, και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΛΑΥΡΙΟ – ΣΕΡΙΦΟΣ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ – ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΚΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΣΕΡΙΦΟΣ October 11, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (author)

Το καλοκαίρι που πέρασε, έλαβε χώρα στο Δήμο Σερίφου, μια πολύπλευρη έκθεση με τίτλο «Αιώνιες Στοές , Σέριφος 1916-2016», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την 21η Αυγούστου 1916, τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων εργατών της Σερίφου, που κόστισε εννέα ανθρώπινες ζωές, δεκάδες τραυματίες και διώξεις μετά από αυτήν. Η ιστορία του νησιού αποτυπώθηκε από τους καλλιτέχνες μέσω της φωτογραφίας, του βίντεο αρτ, της κεραμικής και της χαρακτικής.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email