ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

«ΜΕ ΑΓΑΠΗ... ΓΚΟΛΦΩ'' ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ. ΘΕ. ΜΑ.

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ, ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. September 01, 2016 / απο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. (author)

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η Νεανική μας Σκηνή θα παρουσιάσει στο Πέτρινο Θέατρο Καλετζίου την δική της Γκόλφω όπως την είδε αυτή

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ August 31, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (author)

Χίλιοι και πλέον θεατές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), που σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργάνωσαν την καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή συναυλία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Ε. Κακαβογιάννης (αριστερά) και ο έφορος Αρχαιοτήτων Ε. Μαστροκώστας την ώρα της αποκάλυψης των αγαλμάτων. Επιγραφικό Μουσείο, Αρχείο Ευθ. Μαστροκώστα. Από το βιβλίο «Οι μεγάλες στιγμές της ελληνικής αρχαιολογίας», εκδόσεις Καπόν. (ΦΩΤΟ: )

Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΓΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΦΗ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ August 30, 2016 / απο naftemporiki.gr (author)

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Βαγγέλης Κακαβογιάννης, παράδειγμα σεμνού και αυτοδημιούργητου αρχαιολόγου, αγωνίστηκε μέσα από δύσκολα και πολλές φορές δυσερμήνευτα για άλλους σκάμματα και ιδίως στους δύσκολους εργαστηριακούς αρχαιολογικούς χώρους του Λαυρίου, γέννημα θρέμμα και ο ίδιος του τόπου της εργατιάς των μεταλλωρύχων, διδάσκοντας εμάς τους νεότερους αλλά και παλαιότερους συναδέλφους του μεθοδολογία ανασκαφής και μελέτης του υλικού, δηλαδή το Α και το Ω της αρχαιολογίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλα έτοιμα από χθες 29 Αυγούστου στην ανασκαφή της Ραφήνας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανασκαφική εργασία. Καλή συνέχεια!  (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )

ΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΒΑΛΑΝΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΑΝΑΣΚΑΦΗ, ΡΩΜΑΪΚΟ ΒΑΛΑΝΕΙΟ, ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ August 30, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Τα χελιδόνια στη Ραφήνα δεν έρχονται μόνο την άνοιξη, αλλά και το … φθινόπωρο! Ίσως μαντέψατε ότι χρησιμοποιούμε μεταφορικά τη λέξη ‘’χελιδόνια’’ περιγράφοντας το κλιμάκιο της ανασκαφικής ομάδας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή αρχαιολογίας κ. Στέλιου Κατάκη, που ξεκίνησε από χθες 29 Αυγούστου το ανασκαφικό του έργο στον αρχαιολογικό χώρο του λεγόμενου Ρωμαϊκού Βαλανείου επί της Λεωφ. Φλέμινγκ στη Ραφήνα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ August 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Σύλλογος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου αναβιώνει στα γραφεία του Συλλόγου της στη Διασταύρωση Ραφήνας, τα έθιμα της Μουστιάς, δηλαδή των προϊόντων της αμπέλου, υπό την καθοδήγηση του ερευνητή τοπικής ιστορίας Δημήτρη Μακρή. Όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε Μουσταλευριά και Σουτζούκια μουσταλευριάς Κύμης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ & ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΔΑΣΟΣ August 26, 2016 / απο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (author)

Η περίπτωση των πυροσβεστών είναι μοναδική. Εργάζονται ακατάπαυστα, πολλές φορές με αυταπάρνηση και, κυρίως, αγαπούν και υπερασπίζουν αυτό που κάνουν. Ο τρόπος δουλειάς τους και η αποτελεσματικότητά τους ανατρέπουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και φυσικά για τους δημοσίους υπαλλήλους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΣ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ - ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΝΗΣΙ, ΠΛΟΙΟ August 25, 2016 / απο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (author)

Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες με πλοία που ναυάγησαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. O έμπειρος δύτης Αντώνης Γράφας και η ομάδα του τα αναζητά και ανάλογα με την σπουδαιότητά του, τα εντοπίζει στο βυθό της θάλασσας. Μια από τις σημαντικές ανακαλύψεις του ήταν το θρυλικό ναυάγιο του «Πατρίς» κοντά στη Νήσο Πάτροκλο, γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, κοντά στο Σούνιο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email