ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα από χθες 29 Αυγούστου στην ανασκαφή της Ραφήνας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανασκαφική εργασία. Καλή συνέχεια!  (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )

ΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΒΑΛΑΝΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΑΝΑΣΚΑΦΗ, ΡΩΜΑΪΚΟ ΒΑΛΑΝΕΙΟ, ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ August 30, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Τα χελιδόνια στη Ραφήνα δεν έρχονται μόνο την άνοιξη, αλλά και το … φθινόπωρο! Ίσως μαντέψατε ότι χρησιμοποιούμε μεταφορικά τη λέξη ‘’χελιδόνια’’ περιγράφοντας το κλιμάκιο της ανασκαφικής ομάδας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή αρχαιολογίας κ. Στέλιου Κατάκη, που ξεκίνησε από χθες 29 Αυγούστου το ανασκαφικό του έργο στον αρχαιολογικό χώρο του λεγόμενου Ρωμαϊκού Βαλανείου επί της Λεωφ. Φλέμινγκ στη Ραφήνα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ August 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Σύλλογος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου αναβιώνει στα γραφεία του Συλλόγου της στη Διασταύρωση Ραφήνας, τα έθιμα της Μουστιάς, δηλαδή των προϊόντων της αμπέλου, υπό την καθοδήγηση του ερευνητή τοπικής ιστορίας Δημήτρη Μακρή. Όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε Μουσταλευριά και Σουτζούκια μουσταλευριάς Κύμης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ & ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΔΑΣΟΣ August 26, 2016 / απο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (author)

Η περίπτωση των πυροσβεστών είναι μοναδική. Εργάζονται ακατάπαυστα, πολλές φορές με αυταπάρνηση και, κυρίως, αγαπούν και υπερασπίζουν αυτό που κάνουν. Ο τρόπος δουλειάς τους και η αποτελεσματικότητά τους ανατρέπουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και φυσικά για τους δημοσίους υπαλλήλους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΣ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ - ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΝΗΣΙ, ΠΛΟΙΟ August 25, 2016 / απο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (author)

Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες με πλοία που ναυάγησαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. O έμπειρος δύτης Αντώνης Γράφας και η ομάδα του τα αναζητά και ανάλογα με την σπουδαιότητά του, τα εντοπίζει στο βυθό της θάλασσας. Μια από τις σημαντικές ανακαλύψεις του ήταν το θρυλικό ναυάγιο του «Πατρίς» κοντά στη Νήσο Πάτροκλο, γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, κοντά στο Σούνιο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΡΘΡΟ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΕΞ August 25, 2016 / απο ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ (author)

Το σεξ δεν είναι δικό σου δημιούργημα. Είναι δώρο του Θεού. Είναι διασκέδαση! Είναι δώρο του Θεού για να το απολαμβάνεις και να το χαίρεσαι. Είναι συμμετοχή στο μεγάλο πανηγύρι που είναι η Ύπαρξη. Ποιος σου είπε πως το σεξ είναι βρώμικο;

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Δ. ΛΟΥΚΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΜΗΝΥΜΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ August 24, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (author)

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για τις σχολές που εισήχθησαν οι νέοι επιτυχόντες, εξέδωσε το πιο κάτω μήνυμα: «Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν, μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων, την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσφορά των Ορυκτών του Δ. Μακρή  που θα εκτίθενται στο Ορυκτολογικό Μουσείο Σερίφου  (ΦΩΤΟ: )

100ΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΠΕΤΕΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ August 23, 2016 / απο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (author)

100 χρόνια από την αιματηρή εξέγερση των Μεταλλωρύχων της Σερίφου και την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Μακρής με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της επετείου στο Μέγα Λιβάδι Σερίφου (21 Αυγούστου 1916).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email