ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ July 09, 2016 / απο mixanitouxronou.gr (author)

Στην παλιά Αθήνα, κοντά στο Θησείο, υπήρχε κάποτε η συνοικία της Αγίας Παρασκευής, που δεν υπάρχει σήμερα. Σε κάποιο σπιτάκι κατοικούσε ένα ανδρόγυνο: Ο Θάνος και η Παγώνα Παγιαυλή. Ο κόσμος τους έβλεπε και τους ζήλευε, γιατί έμοιαζαν «σαν δύο αληθινά πιτσουνάκια», όπως γράφει ένας παλιός χρονικογράφος. Το ζευγάρι αυτό είχε γίνει υπόδειγμα για τους άλλους παντρεμένους κι όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το «ανδρόγυνο της Αγίας Παρασκευής». Ένα βράδυ, μερικοί φίλοι πέρασαν απ έξω κι άκουσαν γυναικείες φωνές και κλάματα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “WAITING FOR THE RAIN” ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ July 08, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση “Waiting for the rain” που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και η οποία αποτελεί μέρος του διαπολιτισμικού πανευρωπαϊκού project “Meeting the Odyssey”.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το συνολικό μήκος του ορύγματος είναι τα 1036 μ. Χάρτης του Ορύγματος που σχεδίασε το 1884 ο Γερμανός αρχαιολόγος E. Fabricius (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΑΜΟΣ, ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ July 06, 2016 / απο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (author)

Ο αρχαίος αρχιτέκτονας Ευπαλίνος που κατάφερε τον 6ο αι π.Χ. να σκάψει ένα τούνελ 1036 μέτρων, ξεκινώντας από δύο αντίθετες πλευρές, που συναντήθηκαν χωρίς καμία απόκλιση! Είναι το Ευπαλίνειο Όρυγμα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΕ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΗΡΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΚΡΑΤΗΡΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ July 06, 2016 / απο PRONEWS (author)

Ιδού τι αλιεύσαμε απ’ το facebook όπου φίλοι του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου αναδημοσιεύουν απ’ το PRONEWS τη φανταστική είδηση μιας ιδιότυπης συναυλίας με 15 μουσικούς να παίζουν μέσα στον ηφαιστειακό κρατήρα της Νισύρου με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Οι ρομαντικοί φίλοι ας σπεύσουν να απολαύσουν κάτι τόσο μοναδικό, λόγω της μαγείας που εκπέμπεται απ' το τοπίο και την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Προλαβαίνετε!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ''BIG BAND'' ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΧΑΡΝΕΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ July 05, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (author)

Το εξαίρετο μουσικό σύνολο "Big Band" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών απόλαυσε το κοινό των Αχαρνών σε μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Τη συναυλία διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών ''Μίκης Θεοδωράκης'' στο λόφο του προφήτη Ηλία.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

“MEETING THE ODYSSEY” ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΛΑΥΡΙΟ, ΘΕΑΤΡΟ, ΧΟΡΟΣ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ July 05, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η παράσταση “landing_an odyssey” έρχεται για πρώτη φορά στο Λαύριο – Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9:00μ.μ. στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Μετά την επιτυχημένη παράσταση “Memories for Life”, η παράσταση “landing_an odyssey” έρχεται για πρώτη φορά στο Λαύριο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

3ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Τ.ΟΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ July 04, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το 3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ είναι γεγονός! Μετά από 2 πετυχημένα φεστιβάλ και με την εμπειρία που έχουμε πλέον αποκτήσει στις 8 – 9 – 10 Ιουλίου ο σύλλογος Α.Τ.ΟΜΑ σας προσκαλεί στον συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας να παρακολουθήσετε ένα διαφορετικό φεστιβάλ που συνδυάζει πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα και προσπαθεί να καλύψει διαφορετικά είδη τεχνών.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ July 04, 2016 / απο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΡΟΥΤΟΓΛΟΥ (author)

Είναι 14, τα λένε όλα Pepper και είναι ρομπότ. Όχι τόσο εξελιγμένα σαν εκείνα που αγαπάμε στον Πόλεμο των Άστρων ή σαν εκείνα που φοβόμαστε στο Battlestar Galactica, αλλά μια χαρά για τα δικά μας τα χρόνια, στα οποία αντιπροσωπεύουν μια τεχνολογία αιχμής.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email