ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΩΔΕΙΟ ΜΑΚΤΖΩΡΤΖ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 26, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Ιερός Νιπτήρ του Πέτρου Βαμπούλη (που απεικονίζεται στη φωτογραφία) είναι από την αγιογράφηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και παρουσιάζεται με το υπόλοιπο έργο του κορυφαίου μας αγιογράφου στη μεγάλη αναδρομική έκθεση «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που λειτουργεί καθημερινά στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) οργανωμένη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ! ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ! ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗΜΟΙ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΒΡΑΒΕΙΑ April 24, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Με μεγάλη επιτυχία και δεκάδες συμμετοχές, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Σχεδίου – Εικονογράφησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο: «Η Πόλη μου! Όπως τη θέλω και όπως τη φαντάζομαι!». Η φαντασία, οι τεχνοτροπίες και τα μηνύματα κατέπληξαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Δήμου, δυσκολεύοντας σημαντικά την επιλογή των επικρατέστερων έργων!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΕΘΙΜΟ, ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ, ΗΓΕΧΟΡΟΣ April 24, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το Σάββατο του Λαζάρου ο πολιτιστικός σύλλογος Κερατέας ΗΓΕΧΟΡΟΣ κρατώντας ζωντανή την παράδοση έφτιαξε και προσέφερε στους χορευτές "Λαζαράκια",γιατί όπως λέει το έθιμο "Λάζαρο αν δεν πλάσεις ψωμί δε θα χορτάσεις". Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: Picasa)

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΜΠΟΥΛΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 23, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η Ανάσταση του Λαζάρου του Πέτρου Βαμπούλη από την αγιογράφηση του καθολικού της μονής Αγάθωνος στην Υπάτη της Λαμίας με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του κορυφαίου μας αγιογράφου «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που εγκαινιάστηκε σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ April 21, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (author)

Έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου έχει ξεκινήσει ήδη στον Δήμο Σαρωνικού, μετά την καταγγελία που κατάθεσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Γαλάνης για την παράνομη και απαράδεκτη κοπή δέντρων σε τμήμα της παραλιακής οδού στην Δημοτική Ενότητα Σαρωνίδας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΧΑΡΝΕΣ: "Ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ"

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΧΑΡΝΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ April 19, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών με τίτλο "ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου" έχει σαν στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με το αρχαίο θέατρο, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία του Αρχαίου Θεάτρου στην ανάπτυξη των Αχαρνών και να προωθήσει την αποκάλυψή του.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ;

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΟΠΕΡΑ, ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ April 18, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Σαρωνικού μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαρωνικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ  (ΦΩΤΟ: )

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠ’ ΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ April 18, 2016 / απο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. (author)

Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά εμφανίστηκε περισσότερο ως μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος. Η εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων ενίσχυσε θεαματικά την τέχνη του κινηματογράφου και την εξέλιξε σημαντικά κρατώντας ως βασικό όμως σημείο αναφοράς την καταγραφή της εικόνας και αποδίδοντάς την ο κάθε δημιουργός με διαφορετικό τρόπο αποτυπώνοντας το δικό του σημάδι στην Τέχνη του Κινηματογράφου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνα αρχείου  (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ! ΠΤΩΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣΣΧΟΙΝΙΑΣΠΤΩΣΗΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

10 ΩΡΕΣ 19 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ / ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΦΩΤΙΑΟΔΗΓΙΕΣΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τη πρόεδρο Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Μηλέα Παππά  (ΦΩΤΟ:: )

1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ AΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ / ΕΛΛΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕΥΡΩΠΗΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ