ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ April 30, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

H λέξη «πάσχα» σημαίνει πέρασμα: διάβαση από τη θνητότητα της φύσης στην υπαρκτική ελευθερία της σχέσης. Φύση σημαίνει την προκαθορισμένη ύπαρξη, σχέση σημαίνει την ελευθερία να υπάρχεις επειδή αγαπάς. Δεν διαλέξαμε να υπάρχουμε, βρεθήκαμε να υπάρχουμε προσωρινά, εφήμερα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΕΘΙΜΟ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ April 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι. Το πρωί εορτάζεται στην εκκλησία η πρώτη Ανάσταση, κατά την οποία ψάλλεται το "ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι". Το πρωί τελείται ο εσπερινός του Πάσχα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

«Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ» ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ April 27, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Ήχος της Μελωδίας», του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, που «μάγεψε» το κοινό στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016, τα είχε όλα! Όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο - ακόμη και με όρθιους θεατές - που δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους για δύο ώρες, μοιράστηκαν συγκινημένοι δυνατά συναισθήματα και δράση, από το κέφι και τη ζωντάνια των παιδιών!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΩΔΕΙΟ ΜΑΚΤΖΩΡΤΖ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 26, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Ιερός Νιπτήρ του Πέτρου Βαμπούλη (που απεικονίζεται στη φωτογραφία) είναι από την αγιογράφηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και παρουσιάζεται με το υπόλοιπο έργο του κορυφαίου μας αγιογράφου στη μεγάλη αναδρομική έκθεση «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που λειτουργεί καθημερινά στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) οργανωμένη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ! ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ! ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗΜΟΙ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΒΡΑΒΕΙΑ April 24, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Με μεγάλη επιτυχία και δεκάδες συμμετοχές, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Σχεδίου – Εικονογράφησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο: «Η Πόλη μου! Όπως τη θέλω και όπως τη φαντάζομαι!». Η φαντασία, οι τεχνοτροπίες και τα μηνύματα κατέπληξαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Δήμου, δυσκολεύοντας σημαντικά την επιλογή των επικρατέστερων έργων!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΙΘΑΣΕΥΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ. ΖΟΦΕΡΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ / Π. Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

22 ΩΡΕΣ 12 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η “ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΜΑΡΑΘΩΝΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣΒΑΡΝΑΒΑΣΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ