ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Waterspout (ΦΩΤΟ: )

Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΦΥΣΗ March 19, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας, του αέρα, της ατμοσφαιρικής πίεσης και των πλασμάτων, υπάρχουν μερικοί πολύ συγκεκριμένοι συνδυασμοί που όταν έρθουν σε επαφή μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα παράξενα φαινόμενα. Ας γνωρίσουμε οκτώ από αυτά! Ζούμε σε έναν παράξενο και περίπλοκο κόσμο. Κι όσο προχωράμε στους αιώνες των αιώνων όλο και πιο παράξενα συμβάντα συναντούμε. Οι άλλοτε εύκολοι και απλοί καιροί μετατρέπονται με τα χρόνια σε δύσκολους. Η ανθρωπότητα δεν πάει καλά και η φύση μοιάζει κατά καιρούς να μας εκδικείται.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΜΕΣΟ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ March 18, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

«Αν η επανάσταση μπορεί να δώσει στην τέχνη την ψυχή της, τότε η τέχνη μπορεί να γίνει η φωνή της επανάστασης», έγραφε το 1917 σε κείμενο του με τίτλο «Επανάσταση και τέχνη», ο Ανατόλι Λουνατσάρσκι, λαϊκός κομισάριος πολιτισμού της επαναστατικής κυβέρνησης της Ρωσίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

4ΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΙΗΣΗ March 18, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

O Πολυχώρος Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη διοργανώνει τετραήμερο Φεστιβάλ Ποίησης και Μουσικής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου. Τo Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8 μμ μπορούν να προσέλθουν Ποιητές με 1 ως 3 ποιήματα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΑΡΘΑΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΑ (ΤΖΙΑ)

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΕΑ-ΤΖΙΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΑΡΘΑΙΑ March 17, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ (author)

Το θέατρο βρίσκεται στη βάση της νοτιοδυτικής πλαγιάς της ακρόπολης της πόλης, στις εκβολές ρέματος και σε απόσταση περίπου 80 μ. από τη θάλασσα. Πρόκειται για μικρή και απλή κατασκευή, εξ ολοκλήρου κτιστή, έκτασης 800 τ.μ. περίπου, στην οποία αναπτύσσεται το κοίλο, η ορχήστρα και η σκηνή.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

H «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΣΠΙΔΑ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΙΛΙΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ March 17, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η «ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα, στην οποία ο Όμηρος αφιερώνει τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΝ ΤΖΕΝΑΡΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΑΝ ΤΖΕΝΑΡΟ March 17, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Τρεις Αμερικανοί απατεώνες, ο Τζακ, η Μάγκυ και ο Φρανκ, φτάνουν στη Νάπολη με στόχο να κλέψουν τον θησαυρό του Σαν Τζενάρο, πολιούχου της πόλης, η αξία του οποίου ανέρχεται στο μυθικό ποσό των 30 δισεκατομμυρίων λιρών. Έρχονται σε επαφή με τον φυλακισμένο Δον Βιτσέντσο, τον επονομαζόμενο και «Το Φαινόμενο», έναν βετεράνο διαρρήκτη θρύλο, που χαίρει μεγάλου σεβασμού από όλους και ο οποίος τους συστήνει για να στήσουν τη δουλειά, και τον Ντουντού, μια «λέρα» του υποκόσμου και προστάτη μιας κακόφημης συνοικίας της πόλης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. ΕΞΟΡΜΑ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. March 16, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα οργανώνει για την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ., την παρακολούθηση της παράστασης ‘Τα Ψηλά Βουνά’ στο θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11). Η νουβέλα του σπουδαίου μας συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου μεταφέρεται στο θέατρο από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, που επίσης σκηνοθετεί την παράσταση.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΕΡΑΤΕΑ March 16, 2016 / απο ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ (author)

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Μαρτυρίες Αγάπης για τον Γιάννη Ρίτσο», που οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσά της (Λ. Αθηνών - Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email