ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ March 05, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Νέα μαρμάρινα μέλη, κομμάτια από παράσταση που κοσμούσε τη ζωφόρο στο εσωτερικό του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη τα οποία κορυφώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα, εντόπισε η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΔΑΝΑΗ (ΜΠΑΣΑΝΤΗ) ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ March 04, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Vangelis Nikolopoulos Τα συγχαρητήριά μου, με την ευχή να συνεχίσει - και θα συνεχίσει - το αρχαιογνωστικό της ταξίδι, μαζί με μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Μπράβο Δανάη, μπράβο Ραφήνα που τιμάς τα παιδιά σου!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

«ΓΥΡΙΖΕ» ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑΖΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΟΙΗΜΑ, ΓΥΡΙΖΕ March 04, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το ποίημα “Γύριζε” γράφτηκε το 1908 από τον Κωστή Παλαμά, όπου περιγράφει με δραματικό τρόπο την απόγνωση του για την κατάντια της χώρας. Στην αρχή του 20ου αιώνα, η Ελλάδα ήταν μια χώρα χρεοκοπημένη, ταπεινωμένη και διαλυμένη οικονομικά και κοινωνικά. Μόλις στεκόταν στα πόδια της με την οικονομική “βοήθεια”-με το αζημίωτο φυσικά- των ξένων, στους οποίους είχε ουσιαστικά εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία. Ανίκανοι πολιτικοί ηγέτες κι ένας ταλαιπωρημένος λαός, που πολιτικάντηδες δημαγωγοί εύκολα τον έσερναν από τη μύτη- συνέθεταν ένα ζοφερό σκηνικό.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

‘’Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ’’ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ March 03, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ένας πιλότος, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στην έρημο Σαχάρα. Το πρωί όταν θα ξυπνήσει θα τον πλησιάσει ένα παιδί με μαλλιά σαν χρυσά στάχυα... και έτσι ξεκινά η αφήγηση του ταξιδιού του Μικρού Πρίγκιπα από τον πλανήτη του, στους άλλους πλανήτες. Θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους: θέλει να καταλάβει και να γνωρίσει τους μεγάλους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΑΜΟΤΡΑΓΟΥΔΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΓΑΜΟΤΡΑΓΟΥΔΑ March 02, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο αναγνώστης του παρακάτω κειμένου, αλλά και του συνόλου του θέματος, θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εδώ θα συναντήσει τραγούδια που περιέχουν βωμολοχίες και άσεμνους στίχους με σεξουαλικό περιεχόμενο. Συνεπώς το θέμα δεν ενδείκνυται για ανηλίκους, πουριτανούς, φανατικά θρησκευόμενους, ηθικά ευαίσθητους κλπ.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ March 02, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Σε ένα όμορφο, μα αλλιώτικο, δάσος ζούσαν, μαζί με τα καταπράσινα δέντρα, πολλά πολύχρωμα λουλούδια. Ανάμεσά τους ξεχώριζε η παρέα τριών φιλενάδων. Η Μαργαρίτα, η Ορτανσία και η Παπαρούνα, παρά τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, ήταν φίλες αχώριστες και αγαπημένες.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΧΥΛΙ» ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΧΥΛΙ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ March 02, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Μαρκοπούλου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το κόκκινο κοχύλι», της συγγραφέως και συμπολίτισσας, Μαρίας Θεοδοσάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο – Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email