ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα

«Μαύρα» ρεκόρ ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα. Η «εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων συνοδεύτηκε από το στοιχείο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της πανδημίας στη χώρα ξεπέρασε τις 8.000.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιπλέον, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431
ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Ανησυχία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα

Στη δίνη της πανδημίας παραμένουν η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 4.340 νέων μολύνσεων, στην Αττική εντοπίζονται τα 2.097 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 535, στην Αχαΐα 135.

Γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

261 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

277 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

274 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

149 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

535 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

227 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

350 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

Πηγή: CCN Greece

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα