22.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Την αγωνία τους για τα ολοήμερα σχολεία της αν. Αττικής που παραμένουν κλειστά εκφράζουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με θέμα «Κλειστά σε ποσοστό 70% τα ολοήμερα σχολεία στην Ανατολική Αττική», όπως αναλυτικά πιο κάτω αναφέρεται:

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν τέλος αλλά ούτε και προηγούμενο. Ποτέ στο παρελθόν, στα τέλη Νοεμβρίου, δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη εικόνα στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ανατολικής Αττικής όπου επτά στα δέκα ολοήμερα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα οι μαθητές να σχολούν ακόμα και στις 12 το μεσημέρι.

Χιλιάδες γονείς βρίσκονται σε αναβρασμό λόγω της υποστελέχωσης των ολοήμερων σχολείων καθώς είναι αναγκασμένοι είτε να αφήνουν τις δουλειές τους είτε να ματώνουν οικονομικά για να απασχολούν κάποιον ώστε να παραλαμβάνει τα παιδιά τους από το σχολείο.

Επιπλέον, η ανικανότητα της κυβέρνησης να στελεχώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, οδηγεί στην κατάργηση στην πράξη του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, ενός θεσμού που δημιουργήθηκε με στόχο τόσο την πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών όσο και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Δεδομένου ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση η υπολειτουργία των ολοήμερων σχολείων της Ανατολικής Αττικής υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση και ενισχύει την ιδιωτική καθώς επίσης διαταράσσει την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή  των γονέων, ερωτάστε:    

1. Πόσες και σε ποιες ειδικότητες είναι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική;

2. Πότε θα καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρουσιάζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής;

3. Πότε θα λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής;

4. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να ενισχύσετε το θεσμό του ολοήμερου σχολείου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα