29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Είναι ακατανόητη, εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να συνεχίζεται η υποβάθμιση των παροχών του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) του Δήμου μας, όταν γνωρίζουμε ότι αυτή η παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας λειτουργεί με μια υπερσύγχρονη δομή καλύπτοντας όλες τις ιατρικές μονάδες της εξωνοσοκομειακής ιατρικής περίθαλψης και όταν γνωρίζουμε ότι είναι το μοναδικό Κ.Υ στην Αττική του οποίου οι υποδομές – δομές του, μπορούν να παρέχουν ακόμη και τη δυνατότητα βραχείας νοσηλείας .

Παρ’ όλες τις ενημερωτικές επαφές των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας εκ μέρους των διοικήσεων Κ.Υ. και Δήμου, για την υπάρχουσα υπερσύγχρονη, κατάλληλη εργαστηριακή και κτιριακή υποδομή σε όλες τις ιατρικές μονάδες (Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, Μικροβιολογικό, Πνευμονολογικό, Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, ορθοπεδικά, χειρουργικό, παθολογικό, επειγόντων περιστατικών) η λειτουργία του Κέντρου Υγείας περιορίζεται μόνον μέχρι το μεσημέρι.

Μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους των αρμοδίων να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες έτσι ώστε όχι μόνον να εφαρμοστεί στην πράξη η παροχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά να γίνει και το πρώτο σοβαρό περιφερειακό ανάχωμα αποσυμφόρησης λειτουργίας των νοσοκομείων, τα οποία ασφυκτιούν με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν …

Αντί λοιπόν να διατηρείται το υπάρχον ιατρικό προσωπικό για την καλύτερη καθημερινή παροχή- λειτουργία του Κ.Υ. και να προετοιμάζεται η αναβάθμισή του με σκοπό την 24ώρη λειτουργία του, το προσωπικό αποψιλώνεται και μετατίθεται σε άλλα Κέντρα Υγείας όμορων Δήμων για την εξασφάλιση των εκεί εφημεριών τους!

Και δεν φτάνει αυτό, πρόσφατα μετέφεραν και το ασθενοφόρο – ΕΚΑΒ ενώ υπήρχε θετική απόφαση να παραμείνει στον φυσικό του χώρο δηλ. στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του όχι μόνον για τις ανάγκες των συμπολιτών μας αλλά και αυτές των ταξιδιωτών – τουριστών οι οποίοι εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Ραφήνας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο μοναδικός κοντινότερος στον πολίτη, θεσμικός φορέας, οφείλει μέσω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο, παρεμβαίνοντας δυναμικά. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε αυτή τη δημόσια υπερσύγχρονη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, απαιτώντας την 24ώρη λειτουργία του Κ.Υ . και την επιστροφή του ασθενοφόρου, προς το κοινό όφελος των δημοτών μας, των ταξιδιωτών-τουριστών, αλλά και των συμπολιτών μας των κοντινών νησιών οι οποίοι εξυπηρετούνται από το λιμάνι μας .

Η Αμαλία Τόκα

είναι Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα