18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ, ΠΩΣ ΟΜΩΣ;

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ, ΠΩΣ ΟΜΩΣ;

Η ανάγκη ενός Γενικού Νοσοκομείου που να καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής Αττικής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης εδώ και χρόνια. Επί νομαρχίας Λεωνίδα Κουρή, όταν ο σύλλογος ιατρών αν. Αττικής επί προεδρίας Ευάγγελου Μαυρουδή πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη ημερίδα στο ξενοδοχείο SOFITEL του αεροδρομίου το 2006, τέθηκαν πολλές απόψεις και στη συνέχεια πάρθηκαν αποφάσεις, που είτε υλοποιήθηκαν, παράδειγμα η μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία» που ίδρυσε και λειτούργησε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, είτε προχώρησαν στα χαρτιά όπου παρέμειναν λόγω του ότι ενέσκηψαν θέματα με ιδιωτικά συμφέροντα.

Σ’ αυτή τη περίπτωση ο τότε νομάρχης αν. Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, προώθησε την εκπόνηση μελέτης στην καθ’ ύλη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, για την κατασκευή νοσοκομείου στη Νταού Πεντέλης όπου το Υπουργείο Υγείας κατέχει έκταση 460 στρεμμάτων και υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του πάλαι ποτέ Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ). Η μελέτη εκπονήθηκε, αλλά το όλο θέμα έμεινε στα αζήτητα λόγω παρεμβάσεων για αγορά άλλης έκτασης στη Παιανία και την προοπτική ανέγερσης ιδιωτικού θεραπευτηρίου εκεί, κάτι που τελικά εγκαταλείφτηκε λόγω δυσκολιών στην αδειοδότηση σύμφωνα με πληροφορίες.  

Το θέμα αναζωπυρώθηκε με την πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κιούση και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, για μετατροπή ιδιωτικού ογκολογικού νοσοκομείου που έχει ανεγερθεί εντός των ορίων του Κορωπιού χωρίς να μπορεί να αδειοδοτηθεί, σε Γενικό νοσοκομείο ώστε να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της αν. Αττικής. Ο δήμαρχος Κρωπίας κ. Κιούσης απέστειλε μάλιστα αίτημα σ’ όλους τους δήμους της αν. Αττικής να υποστηρίξουν το αίτημα αυτό. Μεταξύ των δήμων που συμπαρατάχτηκαν με το αίτημα Κιούση οι δήμοι Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου και Μαραθώνα, ίσως να ακολουθούσαν κι άλλοι αν εν τω μεταξύ δε δημοσιεύαμε την αλήθεια για το ΕΡΑΣΙΝΕΙΟ HOSPITAL: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ 

Στη πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στο Κορωπί, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Κιούσης έθεσε το θέμα του Ερασινείου και υπογράμμισε ότι το αίτημα συνυπογράφουν οι δημοτικές αρχές Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου και Μαραθώνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ: ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ.

Ωστόσο ο Υπουργός Υγείας, Αντρέας Ξανθός, γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του θέματος και τα ανυπέρβλητα εμπόδια για την αδειοδότηση ενός νοσοκομείου στο σημείο που είναι κτισμένο, ήταν κάθετα αρνητικός σε μια τέτοια πιθανότητα.

Μετά τη δήλωση αυτή ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης παρότι ο δήμος του δεν είναι μεταξύ αυτών που συναίνεσαν στο αίτημα Κιούση – επιτέθηκε στον υπουργό ΕΦ’ ΟΠΛΟΥ ΛΟΓΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ για την αρνητική του στάση, στάθηκε όμως πολύ προσεκτικός μιλώντας μόνο για την αναγκαιότητα ύπαρξης νοσοκομείου στην αν. Αττική.  

Ερώτημα παραμένει αν μπορεί να κατασκευαστεί νοσοκομείο στην αν. Αττική εν μέσω της οικονομικής συγκυρίας που πλήττει τη πατρίδα, εκτός κι αν αξιοποιηθεί η ιδιοκτησία του Υπουργείου στη Νταού Πεντέλης για τη λειτουργεία Γενικού νοσοκομείου εκεί μέσω ΣΔΙΤ.   

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα