19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΟ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ!

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΟ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ!

Στη Στέγη των εν Αθήνες Παριανών και στα πλαίσια εκδήλωσης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο στις 18/03/17, ο υπ. Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε το γεγονός ότι το θέμα απασχολεί 4 νησιά της Περιφέρειας Κυκλάδων Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο, κάνοντας μια σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αναμφισβήτητα αποτελούν ανάπτυξη για το μέλλον. Έδωσε δε, ιδιαίτερη έμφαση στα μειονεκτήματα τα οποία πρέπει να λάβουμε υπό όψη για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο υποψήφιος βουλευτής, υπερθεμάτισε ότι η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για κάθε νησί ξεχωριστά καθώς και τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων  και της Περιφέρειας. Ανέφερε ότι η ΝΔ, σέβεται το περιβάλλον και τη νομοθεσία που το προστατεύει και επικεντρώθηκε στην υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο κ. Χριστόπουλος, καταλήγοντας τόνισε, ότι θα είναι στο πλευρό όλων των νησιωτών, κοντά στις ανησυχίες και μαζί τους στους δίκαιους αγώνες τους ώστε να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, στο νησί της Πάρου που θα πρέπει να μείνει με τους δικούς του παραδοσιακούς Ανεμόμυλους, τους οποίους και χαρακτήρισε ως μνημεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και να σταματήσει κάθε διαδικασία κατασκευής βιομηχανικού/αιολικού πάρκου αφού τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα αλλοιώσουν το αυθεντικό νησιωτικό τοπίο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα