17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Τον απολογισμό έργου των πρώτων εκατό ημερών καταθέτει ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλφαντής υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος εκ πρώτης όψεως χαρακτηρίζεται θετικός. Όπως αναφέρεται πιο κάτω αναλυτικά απ’ τον προαναφερόμενο αντιδήμαρχο, στελεχώθηκε με ειδικευμένο προσωπικό, οπότε ξεκινά δυναμικά το κατασκευαστικό και μελετητικό έργο, ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση παλιών και νέων έργων.

Φαίνεται ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, λόγω επαγγελματικής πείρας και περισσής όρεξης, αφιερώθηκε τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του, στη θεμελίωση ενός οργανισμού ικανού να φέρει σε πέρας μια δύσκολη διαδρομή εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας.

Καμία μνεία ωστόσο δεν γίνεται για δύο σημαντικά έργα υποδομής: τη διάνοιξη της λεωφόρου Φλέμινγκ, κεντρικού κυκλοφοριακού άξονα και του βιολογικού καθαρισμού ώστε να φύγει επιτέλους ο δήμος απ’ την υπανάπτυξη.

Αναλυτικά αναφέρει:   

«Με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Ραφηνας – Πικερμίου από την Δημοτική Παράταξη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα στην στελέχωση – αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση της τεχνικής υπηρεσίας για τους παρακάτω λόγους.

  1. Η Τεχνική υπηρεσία είχε αποψιλωθεί από υπάλληλους μετά τα γνωστά προβλήματα με την προηγούμενη δημοτική αρχή, την παραλάβαμε με 3 υπάλληλους και με συντονισμένες κινήσεις στελεχώθηκε σε ένα αποδεκτό αριθμό 8 εμπείρων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων.
  2. Το κατασκευαστικό και μελετητικό έργο είχε μηδενιστεί τα τελευταία χρόνια με φανερή αντανάκλαση στις υποδομές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Ακόμη και τα μικροέργα της  καθημερινότητας είχαν ατονήσει με αποτέλεσμα την δυσφορία των δημοτών .
  3. Υπήρχαν χρηματοδοτούμενα έργα που κανείς από την διοίκηση του Δήμου δεν ασχολείτο με την συμπλήρωση των προτάσεων, με τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις από εμπλεκομένους φορείς ώστε να ωριμάσουν οι φάκελοι και να δημοπρατηθούν οι εργολαβίες με φανερό κίνδυνο να απενταχθούμε από τα προγράμματα και να χάσουμε τα χρήματα προς όφελος άλλων πιο οργανωμένων Δήμων.  Χρήματα για να εκτελέσουμε έργα που τόσο έχουμε ανάγκη…

 Στις 100 πρώτες μέρες το έργο που εκτελέσαμε είναι το ακόλουθο

1. Αγώνας δρόμου για συμπλήρωση φάκελων και αδειοδοτήσεων για τα 5 χρηματοδοτούμενα έργα Δημοτικό Χώρο στάθμευσης στην οδό Μάντικα, Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην οδό Αρίωνος, Επισκευή Λ. Αχαιών και παρακείμενων δρόμων στο Ντράφι, χρηματοδοτήσεις μελετών από την ΜΟΔ και οδηγός πόλης. Ήδη η εργολαβία του χώρου στάθμευσης δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο, το έργο της Αχαιών εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, για δε το γήπεδο αναμένεται η έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Αττικής..

2. Παραγωγή μελετών για έργα που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό μας πρόγραμμα του 2015 ή έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την περιφέρεια Αττικής.

Τμήμα 3 Χλμ οδοποιίας και δικτύου ύδρευσης στην Αιολίδα(1.600.000 Ε), Νέος παιδικός σταθμός στο Πικέρμι (1.200.000 Ε), Ύδρευση στην Καλλιτεχνουπολη( 60.000 Ε), Ηλεκτροφωτισμός οδού πρόσβασης Αιόλιδας και Καλλιτεχνουπολης (220.000 Ε).

3. Ενεργοποιηση του ξεχασμένου φακέλου χρηματοδότησης του Γυμνάσιου της Διασταύρωσης στον ΟΣΚ. Ανάθεση στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης. Ανάθεση σύνταξης επικαιροποιημένου τοπογραφικού διαγράμματος με τα όμορα κτίσματα για να αρχίζει να μελετάται από τώρα η πρόσβαση ώστε να μην ζήσουμε σε 3-4 χρόνια μια ΄2η Κοντοράβδη¨…

4. Αξιολόγηση από εξειδικευμένη εταιρεία πιστοποιήσεων των παιδικών χάρων του Δήμου ώστε να συμμορφωθούν στο εθνικό πρότυπο  ΕΝ1176. Ακολουθεί η σύνταξη μελέτης με τις διασκευές που είναι απαραίτητες   με διασφαλισμένη την χρηματοδότηση του έργου που είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του 2015.

5. Ολοκλήρωση της μελέτης οριοθέτησης οικισμών. Ένταξη σε αυτή 4 περιοχών που δεν είχαν συμπεριλήφθη από την προηγούμενη διοίκηση.

6. Επανεκκίνηση της πολεοδομικής μελέτης Β κατοικίας για την περιοχή ΠΑΝΟΡΑΜΑ- ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ – ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ που εκκρεμεί για 27 χρόνια, και είχε τεθεί στο αρχείο από το ΥΠΕΚΑ με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι του 2015 να προωθηθεί για ΦΕΚ. Στην συνέχεια επανεκκίνηση της  πολεοδομικής μελέτης του ΠΕΥΚΩΝΑ και της πράξης εφαρμογής στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ.

7. Ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης στην οδό Κοντοράβδη για την οργάνωση της πρόσβασης στο σχολικό συγκρότημα Πικερμίου. Έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις με τους παρόδιους ιδιοκτήτες και το τεχνικό έργο που θα αποφασιστεί έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση  στο προϋπολογισμό του 2015

8. Προκαταρτική έρευνα για διαθέσιμους δημοτικούς χώρους ώστε, μετά από την απαραίτητη αλλαγή χρήσεως  να ιδρυθούν νέα σχολεία, Λύκειο στο Πικέρμι και Νηπιαγωγείο- Παιδικός σταθμός στην Καλλιτεχνουπολη.

9. Σύνταξη των μελετών για την προμήθεια ασφάλτου, αδρανών υλικών και υλικών ύδρευσης για τις απαραίτητες συνδέσεις και επισκευές δρόμων και πεζοδρόμιων .

10. Έγγραφες απαντήσεις σε μεγάλο αριθμό αιτήσεων (πάνω από 2000) δημοτών για πολεοδομικές βεβαιώσεις, χιλιομετρικές αποστάσεις ,δηλώσεις γεωτρήσεων κλπ

Το παραπάνω έργο, που είναι σημαντικό για το μικρό χρονικό διάστημα που αναλάβαμε την διοίκηση,  δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν οι υπάλληλοι και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας με ζήλο και αφοσίωση δεν ανταποκρίνονταν στις κατευθύνσεις και προτεραιότητες που τέθηκαν από την νέα δημοτική αρχή σε εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματός μας.

Τους ευχαριστούμε για αυτό και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η καλή απόδοση θα διατηρηθεί σε όλο το διάστημα των 5 ετών που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου .

Ο άμεσος προγραμματισμός μας για το 2015 ,πέραν των ανωτέρω, είναι και τα ακόλουθα απαραίτητα  έργα

1. Καθαρισμός-απολύμανση δεξαμενών πόσιμου νερού.

2. Νέα παροχή ΕΥΔΑΠ στην Αιολίδα.

3. Ανάπλαση και κυκλοφοριακή διευθέτηση οδού Χρ. Σμύρνης.

4. Επισκευές δρόμων, αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, ράμπες ΑΜΕΑ.

5. Νέο υπαίθριο θέατρο.

6. Συντήρηση σχολικών κτιρίων

Με τις ευχές μου για καλή και αποδοτική χρονιά το 2015

Παναγιώτης Καλφαντής

Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, M. SC.

Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών

Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

 

 

 

 

   

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα