22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΤΟ ΑΝΤΥΠΑ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΤΟ ΑΝΤΥΠΑ

Έφυγε απ’ τη ζωή ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της PRAKSIS, απρόσμενα για μένα και μόλις 47 χρονών.

Τι να πρωτοθυμηθώ απ’ τη δράση του εκτός PRAKSIS;

Tη συμμετοχή του στο Βραβείο Νησίδες Ποιότητας της Κίνησης Πολιτών και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αλλά και γενικώς στην Κίνηση Πολιτών, την εθελοντική αιμοδοσία, το Φεστιβάλ Εθελοντισμού, την πρωτοβουλία για το ποδήλατο στην πόλη, την εποικοδομητική συμμετοχή του στην Καμπάνια των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα, την ιδέα για μια τηλεφωνική γραμμή διαφθοράς, τη Χάρτα Λογοδοσίας των ΜΚΟ, την πρόσφατη συνάντηση μας στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο του Ιδρ. Στ. Νιάρχος για τη Μεσόγειο.

Ο Τζανέτος ήταν θετικός άνθρωπος, με συνεχές χαμόγελο, απουσία οποιασδήποτε συγκρουσιακής διάθεσης αλλά ανεύρεσης λύσεων, απίστευτης δημιουργικότητας και προφανώς διοικητικών ικανοτήτων, με το βλέμμα πάντοτε στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν είμαι κατάλληλος για μια συνολική αποτίμηση του έργου του. Είχε όμως τη βαθιά εκτίμηση μου μέχρι θαυμασμού για το έργο του που γνώρισα και για την προσωπικότητα του.

Η εν Ελλάδι κοινωνία πολιτών και ο εθελοντισμός γίνονται πιο φτωχοί σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Είμαι βέβαιος ότι οι σπόροι που έριξε θα πιάσουν τόπο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα