22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟ...ΓΡΑΦΙΚΟΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟ…ΓΡΑΦΙΚΟΙ

Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι, κυρίως αυτοί που ανοήτως επιμένουν να παραμένουν πιστοί στην δεοντολογία που τονίζει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να παραμένει άξιος μεταφορέας της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης του πολίτη. Αδιανόητη παραμένει η κομματική ή άλλου είδους ένταξη στην εκάστοτε εξουσία. Κάτι που συνεπάγεται υποχρεώσεις οι οποίες εμποδίζουν ή απομακρύνουν από την ουσία της δημοσιογραφίας, που είναι η αναζήτηση και η ελεύθερη παροχή της πληροφορίας, ο έλεγχος των τριών εξουσιών, η βασισμένη σε αντικειμενικές αρχές ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει σε όλους τους τομείς μιας κοινωνίας, από τον πολιτισμό και την κουλτούρα μέχρι τις πιθανές διαπλοκές πολιτικής/ών.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που δε φταίνε ποτέ και για τίποτα. Αυτοί που μπορούν ανερυθρίαστα και πολλές φορές προσβλητικά να παρεμβαίνουν σε ειδήσεις, απόψεις και σχόλια που δεν τους αρέσουν, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την εξουσία με την οποία διατηρούν δεσμούς. Αυτοί είναι οι δημοσιο…γραφικοί!

Εμείς πορευόμαστε επί 20 και πλέον χρόνια με γνώμονα τη μεταφορά της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης του πολίτη. Βάση αυτών των αρχών πορευτήκαμε στην έως τα σήμερα δημοσιογραφική μας πορεία και μάλιστα στον τοπικό τύπο, ένα δύσκολο στίβο, όπου γράφεις για ανθρώπους που συναντάς καθημερινά, με αναπόφευκτο επακόλουθο να δυσαρεστούνται πολλοί όταν κρίνουν ότι τα ρεπορτάζ, οι πολιτικές αναλύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις επηρεάζουν την πολιτική τους μονοκρατορία.  

Όλα αυτά τα χρόνια δεν χαριστήκαμε σε κανέναν κι ως εκ τούτου μείναμε πάντα εκτός οικονομικών συνδιαλλαγών, ελεύθεροι, κερδίζοντας την αποδοχή και το σεβασμό των συμπολιτών μας.   

Επανερχόμαστε σήμερα μετά από 4 χρόνια απουσίας, στον έντυπο τύπο ΤΗΝ αδυναμία μας, μέσω της αρχαιότερης εφημερίδας της αν. Αττικής Ο ΔΗΜΟΤΗΣ. Αυτή η συνεργασία ξύπνησε την ωραία κοιμωμένη, την Κίρκη.

Η Κίρκη λοιπόν επανέρχεται δριμύτερη σε κάθε έκδοση του ΔΗΜΟΤΗ με μόνιμη στήλη. Για να την ξαναθυμηθούν οι παλιοί αναγνώστες και να την γνωρίσουν οι νέοι ευελπιστώντας ότι θα πολλαπλασιάσουμε τους φανατικούς μας αναγνώστες.  

ΚίΡκη     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα