21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔΗΜΟΣΙΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Πολλές δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν αυτές τις μέρες των οποίων τα ευρήματα συμφωνούν  για την αναμφισβήτητη υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ίσως η μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για να έλθει στην εξουσία ήταν οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα. Με βασικό σύνθημα την κατάργηση της κινητικότητας, την αύξηση των προσλήψεων και μεγαλόστομες εκφράσεις τύπου “θεσμική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης” ή το “κράτος στην υπηρεσίας των πολιτών”, κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο ότι λαμπρό μέλλον τους περιμένει με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα – κατά Τσίπρα πάντα- οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να φοβούνται μια διακυβέρνηση της ΝΔ που θα οδηγούσε σε έναν “εφιάλτη” τους δημοσίους υπαλλήλους με αβέβαιη ακόμη και την εργασία τους.

Η πραγματικότητα;

Ο Τσίπρας πάγωσε μισθούς και έκοψε συντάξεις, αύξησε προς το παρόν τις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα θέλει να τις εισπράξει αναδρομικά, έθεσε σε αβεβαιότητα το ασφαλιστικό σύστημα όλων των υπαλλήλων για το μέλλον, κατάργησε τα ειδικά μισθολόγια, περιφρόνησε ακόμη και δικαστικές αποφάσεις και τέλος έγινε ιδιαίτερα σκληρός στην είσπραξη χρεών φυσικά και των δημοσίων υπαλλήλων. Ο “εφιάλτης'” ήρθε νωρίτερα και με αριστερή βούλα. Ο μύθος του Τσίπρα μετατράπηκε σε χάρτινο πύργο ψεμάτων.

Από την άλλη ο Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την δική του πολιτική είπε την αλήθεια που όλοι ξέρουμε : Χρειάζεται αξιολόγηση των υπαλλήλων και αυτή για να είναι αντικειμενική πρέπει να γίνεται από το ΑΣΕΠ, πρέπει να συνδεθεί αξιολόγηση και αμοιβές/προαγωγές, δεν θα απολυθεί κανείς. Όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραγωγικότερο και αποτελεσματικό δημόσιο.

Δεν ξέρω τι θα προτιμήσει ο ψηφοφόρος-δημόσιος υπάλληλος της χώρας τελικά. Νομίζω όμως ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται μερικά λογικά βήματα για να μην δει και άλλη συρρίκνωση του μισθού του, σε βαθμό που είτε κρατήσει την θέση του, είτε την χάσει θα είναι το ίδιο και το αυτό. Πιστεύω θα προτιμήσει την αλήθεια από τον μύθο.

 

Η κ. Βάσω Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμων, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα