27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…& ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ;

ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…& ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ;

Ναι! Καλοί μου συμπατριώτες. Ζούμε εποχές που ούτε κατά διάνοια είχαμε φανταστεί. Αλλά μη μου πείτε! Έχουμε εθνική περηφάνεια. Καλούμαστε μάλιστα απ’ τη περίεργη συμμαχία ανόμοιων ιδεολογιών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Χ.Α.) να ψηφίσουμε ΟΧΙ για να νιώσουμε τόσο περήφανοι όσοι οι πατεράδες κι οι παππούδες μας το ’40. Μόνο που το ’40 ήταν ο Μεταξάς αυτός που είπε το ΟΧΙ. Εκείνος βλέπετε δεν ήταν ευθυνόφοβος, δεν ήταν Τσίπρας. Μάλιστα λοιπόν! Μας καλούν να ψηφίσουμε ΟΧΙ περήφανα, για να γονατίσουμε τους εταίρους-δανειστές μας, ώστε να υποκύψουν στις ορέξεις μας. Να διαγράψουν τα χρέη μας, να εγκρίνουν το προεκλογικό πρόγραμμα Τσίπρα, να το χρηματοδοτήσουν, να μας δανείζουν για να ζούμε πλουσιοπάροχα κι εμείς ως περήφανος λαός να πίνουμε στην υγειά των κορόιδων.  

Μάλιστα λοιπόν! Πάμε να ψηφίσουμε ένα δυσνόητο κείμενο ενός τελεσιγράφου που δεν υπάρχει, μ’ ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ που δεν ξέρουμε τι θα σημάνει για το μέλλον της χώρας και όπως φαίνεται ούτε προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε, ούτε υπάρχει θέληση να γίνει πιο σαφές απ’ την πλευρά των κυβερνώντων.

Κουβαλάμε στην πλάτη μας μια ευθύνη που δεν μας ανήκει. Μια ευθύνη που μετακυλίει  σε μας, το δήθεν κυρίαρχο λαό, ο ευφυέστατος πρωθυπουργός μας, ως Πόντιος Πιλάτος, ζητώντας μας να ψηφίσουμε ένα ηρωικό ΟΧΙ ώστε να του προσφέρουμε το σκοινί για να μας κρεμάσει. Χαίρε Τσίπρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Μάλιστα λοιπόν! Πάμε να ψηφίσουμε με τα αποτελέσματα μιας άφρονος πολιτικής ολοφάνερα μπροστά μας. Με κλειστές τράπεζες, με ανασφάλεια, με φόβο για ένα αύριο χωρίς την ομπρέλα της Ευρώπης, χωρίς τη σταθερότητα του ευρώ. Κι έχουν το θράσος να μας ζητούν την αρνητική ψήφο σε όλα αυτά. Για ηλιθίους μας περνούν.

Μάλιστα λοιπόν! Ότι κι αν κάνουν ο περήφανος Έλληνας ψηφοφόρος δεν μασάει. Ότι κι αν λένε, όσα ψέματα κι αν επικαλούνται, ο Έλληνας ξέρει, κι όσοι δεν ήξεραν μαθαίνουν τώρα που υφίστανται τα δεινά των δήθεν ζουρνά και Κούγκι, ότι ένα ΟΧΙ σημαίνει έξοδος απ’ τη σιγουριά του ευρώ και της Ευρώπης.

Μάλιστα λοιπόν! Ως περήφανος λαός, ως ψαγμένοι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουμε ένα τρανταχτό ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην Ευρώπη.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα