17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΝΑΡΞΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 500+ ΕΥΡΩ & ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 500+ ΕΥΡΩ & ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο Νίκος Στεφανίδης δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» έστειλε την πιο κάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

Συζήτηση και λήψη απόφασης για:  Έναρξη των πλειστηριασμών και κατασχέσεων από δημόσιο και δήμους για οφειλές από 500 ευρώ

Όπως είναι γνωστό από την 1η Μάη 2018 ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη τουλάχιστον 500 ευρώ σε δημόσιο και δήμους.

Ειδικότερα, οι οφειλές σε δήμους αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ κ.λπ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μεγάλα ποσά οφειλών αφορούν σε προσκυρώσεις ελεύθερων χώρων και πλατειών που επιβαρύνουν τα παρακείμενα νοικοκυριά.

Από αυτές τις οφειλές μάλιστα, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, δεν ξεφεύγουν από την απειλή των πλειστηριασμών, ακόμα και τα ποιο φτωχά νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο ΚΕΑ, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ κτλ, εφόσον τους έχουν πιστωθεί οι οφειλές, που αφορούν κατά βάση λαϊκά νοικοκυριά, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ).

Καλούμε την δημοτική αρχή να μην κρυφτεί πίσω από το γράμμα του νόμου, να πάρει πολιτικές αποφάσεις που να σηματοδοτούν την αντίθεση της στις παραπάνω αποφάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και μπορεί να πάρει αποφάσεις που θα κριθούν από τον λαό.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την εισαγωγή του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητήσει και να αποφασίσει το ΔΣ πλαίσιο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας συνολικά και από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Να πάρουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και να διασφαλίσει της διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που νόμιμα υπεκφεύγουν. Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.


Νίκος Στεφανίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα