24.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ; ΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ;

ΕΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ; ΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ;

Νέα τροπή στο πολιτικό σκηνικό του Μαραθώνα, ξαναμοιράζει τα χαρτιά στο τραπέζι διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου του ιστορικού δήμου. Η αναβλητικότητα επίσημης ανακοίνωσης έστω μιας υποψηφιότητας δημάρχου σ’ ένα ταλαιπωρημένο δήμο τόσο απ’ την απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής Ψηνάκη, όσο κι απ’ τη πύρινη λαίλαπα που κτύπησε αλύπητα ανθρώπους και περιβάλλον, αφήνει τεράστιο κενό στους πολίτες που ψάχνουν το νέο τους τοπικό άρχοντα.

Αυτή η αναβλητικότητα συν του ότι στο αυτοδιοικητικό σκηνικό ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα – εκτός ίσως ελάχιστων περιπτώσεων – αφήνει πεδίο δόξης λαμπρό στον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Πάντζα να καλοβλέπει την πιθανότητα να διεκδικήσει αυτός τον Δήμο Μαραθώνα ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μας ο Σπύρος δεν δείχνει ενοχλημένος απ’ αυτή τη διαρροή. Κάθε άλλο μάλιστα καθώς προσβλέπει σε ακόμα υψηλότερα σκαλοπάτια της αυτοδιοίκησης, συν του γεγονότος ότι υπολογίζει στο νεαρό της ηλικίας του και στους νέους αυτοδιοικητικούς που ανέδειξε ο Ψηνάκης, οι οποίοι έχουν μείνει με το μετέωρο βήμα του πελαργού σχετικά με το τι θα κάνουν και σε ποιον τελικά θ’ ακουμπήσουν.

Αν συνυπολογιστεί η καλή πορεία του Σπύρου Πάντζα στην εκτέλεση των καθηκόντων του σαν υπεύθυνος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, η πιθανότητα να αναδειχτεί στον εκλεκτό ενός δήμου με αθλητική ιστορία αιώνων, δεν φαντάζει εξωπραγματική κι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ’ τους δύο κύριους διεκδικητές του δήμου, Σπύρο Λιβαθινό και Στέργιο Τσίρκα, που ακούγονται ευρέως χωρίς να τολμούν ακόμα ν’ ανακοινώσουν επίσημα την κάθοδό τους ως υποψήφιοι δήμαρχοι Μαραθώνα.

Και για να μη ξεχνιόμαστε ας ξαναθυμηθούμε τις δηλώσεις του Σπύρου Πάντζα κατοίκου Καλλιτεχνούπολης εναντίον Δούρου-Τσούπρα για ολιγωρία απ’ όταν ξεκίνησε η φωτιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema στις 6 Αυγούστου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: 

“Είδα τη φωτιά από το ξεκίνημά της. Είδα τους καπνούς και αμέσως κινητοποιήθηκα διότι ανησύχησα. Τηλεφώνησα αμέσως στην κ. Τσούπρα, που είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και της είπα ότι πρέπει να προλάβουμε τη φωτιά και να ζητήσουμε εναέρια μέσα για να μην πάει στο Βουτζά και το Μάτι, γιατί έβλεπα ότι προς τα εκεί πάει.

Της είπα, ότι αν ξεφύγει η φωτιά, δεν θα σταματιέται με τίποτα. Αυτό έχω διαπιστώσει από την εμπειρία που έχω από το 1986 που κατοικώ στην Καλλιτεχνούπολη και τις φωτιές που έχουμε ζήσει. Μίλησα δύο φορές με την κ. Τσούπρα διότι άρχισα να ανησυχώ ακόμη περισσότερο. Πριν τις 5.30 το απόγευμα ξαναμίλησα μαζί της και μου είπε, ότι έχει ενημερώσει. Όμως δεν έβλεπα ανταπόκριση. Ο αέρας δυνάμωνε και η φωτιά κατέβαινε προς το Λύρειο, ενώ δυνάμεις δεν είχαν έρθει.

Αν ήμουν στη θέση της κ. Τσούπρα, δηλαδή αν ήμουν υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία και όχι για τον Αθλητισμό, από την πρώτη στιγμή θα πήγαινα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Σπύρου Λούη, για να έχω πλήρη εικόνα. Δεν θα ήμουν σε καμία φωτιά, διότι δεν είμαι πυροσβέστης…”

Ο τελευταίος λόγος ωστόσο αναμένεται απ’ τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση. 

 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα