20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

Τα ακούσματα περί θανάτωσης αδέσποτων ζώων κατ’ εξακολούθηση στη Ραφήνα πληθαίνουν χωρίς κανείς να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλην του καλού συναδέλφου Αργύρη Κωστάκη που έχει επανειλημμένα αναφερθεί με σχετικά δημοσιεύματά του στην εφημερίδα Ανατολική Ακτή.

Ομολογούμε ότι ούτε κι εμείς ασχοληθήκαμε με το θέμα μέχρι που μια αυτόπτης μάρτυς, η κ. Κατερίνα Αδαμοπούλου Δ.Σ. του ΟΛΡ, βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα ενός σκυλιού με ανοιγμένο το κεφάλι στα δύο από τσεκούρι πιθανά, σε μια επιτόπια αυτοψία που έκανε στη παραλία Ραφήνας που έχει στην εποπτεία της.

Σουρούπωνε όπως μας εξιστόρησε, όταν περπατώντας στην ακροθαλασσιά προς την εκβολή του Μεγάλου Ρέματος, αντίκρυσε ένα σκυλάκο να βρίσκεται μέσα στο νερό που έσκαγε στη άμμο.

Παρά το κάλεσμά της να πάει κοντά της  ο σκυλάκος παρέμενε ακίνητος στη θέση του κοιτώντας την. Περισσότερο από περιέργεια να δει αν το ζώο ήταν τραυματισμένο κι ως εκ τούτου ανίκανο να κινηθεί, η κ. Αδαμοπούλου πλησίασε κοντά του και τότε…το θέαμα που αντίκρυσε την πάγωσε ολόκληρη.

Ο σκυλάκος που τη κοίταζε με τα πελώρια λυπημένα μάτια του, στεκόταν δίπλα σ’ ένα άλλο νεκρό σκυλί που πηγαινοερχόταν πέρα – δώθε απ’ τον κυματισμό της θάλασσας. Το ζώο είχε το κρανίο του ανοιγμένο στα δύο και φαινόταν ολοκάθαρα ότι είχε δεχτεί θανατηφόρο κτύπημα από ανθρώπινο χέρι.

Έξαλλη από θυμό και βαθιά λύπη για το συμβάν, επικοινώνησε με τις υπηρεσίες του οργανισμού και διέταξε τον άμεσο καθαρισμό της παραλίας, ενώ παράλληλα επικοινώνησε με το δήμαρχο για τη τύχη του ζωντανού σκυλάκου.

Φευ! Το δημοτικό κυνοκομείο όπως πληροφορήθηκε μετά βίας μπορεί να εξασφαλίσει τη τροφοδοσία των ζωντανών που φιλοξενεί, άρα ο σκυλάκος μάλλον θα είναι πιο τυχερός τριγυρνώντας αδέσποτος, εκτός κι αν πέσει πάνω στο μανιακό που εξολοθρεύει ζώα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα