20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Γ. ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Γ. ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου οι προμηθευτές της εταιρείας «Μαρινόπουλος», να μην συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και να μην φορολογηθούν για τα μη εξοφληθέντα τιμολόγια που έχουν εκδώσει προς τη συγκεκριμένη εταιρεία, ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ομιλία του ο κ. Βλάχος, τόνισε ότι μεταξύ των προμηθευτών της εταιρείας, βρίσκονται και πολλοί αγρότες-παραγωγοί, οι οποίοι μετά την προσφυγή της εταιρείας στο άρθρο 99 βρίσκονται σε μια ιδιότυπη «ομηρία», καθώς από τη μια πλευρά έπρεπε να συνεχίζουν να προμηθεύουν την εταιρεία και να εκδίδουν παραστατικά -αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η εξόφληση των παλαιών χρεών είναι σε συνάρτηση της συνέχισης προμήθειας αγαθών- ενώ από την άλλη, καλούνται να αποδώσουν ΦΠΑ και να δηλώσουν εισοδήματα που ποτέ δεν εισέπραξαν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, συνέχισε ο κ. Βλάχος, είναι άδικη και θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ασφυξία, ιδιαίτερα στους μικρούς προμηθευτές της εταιρείας, και για το λόγο αυτό κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία να εξαιρούνται τα ανείσπρακτα ποσά από κάθε φορολόγηση, μέχρι να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση είναι σε διαδικασία εξεύρεσης λύσης και θα φέρει το προσεχές διάστημα στη Βουλή διάταξη που θα αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα.

 

Πατήστε εδώ για τα πρακτικά και για το βίντεο από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα