28.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Πανικός επικράτησε σήμερα στις τράπεζες όταν χιλιάδες συνταξιούχοι που είχαν την ατυχία να χρυσοπληρώσουν δύο ή περισσότερα ταμεία για να εξασφαλίσουν στα γεράματά τους μια αξιοπρεπή σύνταξη, είδαν το χαρτοφυλάκιο της σύνταξής τους να κόβεται για ακόμα μια φορά, χάνοντας ουσιαστικά τη μία εκ των συντάξεων.

Βλέπετε οι κυβερνώντες, υπό τις απειλές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, δεν τολμούν να αγγίξουν τα ιερά τέρατα της δημόσιας διοίκησης, ούτε καν τους κηφήνες που στην κανονική κυψέλη τους αποδιώχνουν κακήν κακώς.

Όπως και σύσσωμη η Βουλή δέχεται, ως οφείλει, την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για επαναφορά των αποδοχών των δικαστικών – Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει δηλαδή – και των ενστόλων στην προτεραία κατάσταση, αδιαφορεί ωστόσο για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών. Γι’ αυτούς βλέπετε δεν υπάρχουν δικαστικά τετελεσμένα.

Για να ανταποκριθεί σ’ αυτή την υποχρέωση ξεζουμίζει τους δόλιους συνταξιούχους που τη μόνη κουτουράδα που έκαναν, ήταν να χρυσοπληρώσουν περισσότερα του ενός ταμεία, στις πλείστες των περιπτώσεων  (βλέπε πρώην ΤΕΒΕ) με γενναία προσαύξηση της εισφοράς επειδή ήταν ήδη συνταξιούχοι, απλά για να εξασφαλίσουν κάτι τις παραπάνω στα γεράματά τους. Τώρα αυτά τα κορόιδα-συνταξιούχοι καλούνται να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, που κάποιοι ‘’έξυπνοι’’ φρόντισαν να αλαφρύνουν γεμίζοντας τις τσέπες τους.

Δηλαδή οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, έχουν να πληρώσουν αρχής γενομένης απ’ τον τρέχοντα μήνα, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.α. και ως τα συνήθη υποζύγια να προπληρώσουν το φόρο εισοδήματος του 2014, χωρίς να τύχουν μιας αξιοπρεπούς έκπτωσης λόγω προπληρωμής.

Απ’ όσο θυμάμαι στη ζωή μου πάντα μισθωτοί και συνταξιούχοι συντηρούσαν τον κρατικό κορβανά κι αυτό δεν αλλάζει ως φαίνεται ούτε σε μια συγκυρία που υποτίθεται ότι οι κρατούντες πασχίζουν να εξαλείψουν τις παντοειδείς αδικίες.

Βλέπετε διαμαρτυρίες, διαξιφισμοί στη Βουλή, συναυλίες και συμπαράσταση απ’ την αντιπολίτευση, γίνονται για τις συμπαθείς καθαρίστριες του δημοσίου. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται για τις μεσαίες συντάξεις που κατρακυλούν συνέχεια με σκοπό να φτάσουν τις κατώτατες.

Αυτό είναι το Ελληνικό Κράτος δικαίου! Αυτοί που τηρούν τους νόμους, που σέβονται την κρατική εξουσία και την τάξη, αυτοί να πληρώνουν πάντα το μάρμαρο.

ΥΓ. ακόμα μια αδικία που ούτε πέρασε ποτέ απ’ τα σοφά μυαλά των επί των οικονομικών διαχειριστών της ζωής μας. Αν ο σύζυγος, με σύζυγο που δεν έχει εργαστεί ποτέ, παίρνει δυο συντάξεις λίγο πάνω από 1000 ευρώ η μια και λίγο κάτω από 1000 ευρώ η άλλη του έχει πετσοκοπεί το άθροισμα. Ένας άλλος που παίρνει μια σύνταξη λίγο πάνω από 1000 ευρώ και η σύζυγός του μια σύνταξη λίγο κάτω από 1000 ευρώ, έχουν υποστεί μηδαμινές έως ανύπαρκτες μειώσεις. Είναι δίκαιο αυτό;    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα