30.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Η ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, σήμερα, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πάμε Αλλιώς», σχετικά με το θέμα των Ιμίων δήλωσε:

«Επικοινωνιακά παιχνίδια σε τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να γίνονται, πράγμα που κάνει η Αντιπολίτευση και κυρίως η Αξιωματική. Είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση στα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Είμαστε μία δύναμη σταθεροποίησης και σταθερότητας στην περιοχή και γεωπολιτικά αναβαθμιζόμαστε σταδιακά. Συνεπώς, είναι σημαντικός ο ρόλος μας σε αυτήν την ευρύτερη περιοχή. Αυτά που έπρεπε να γίνουν έγιναν με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και χαμηλούς τόνους.

Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών, φτάσαμε στα όρια με τη συγκεκριμένη κίνηση της Τουρκίας και αν υπάρξει ανάλογο επεισόδιο στο μέλλον, θα υπάρξει και κάποια απάντηση. Επίσης, ο Υπουργός χαρακτήριζε την Τουρκία «νευρική δύναμη». Θα συμφωνήσω σε αυτό, λόγω των γεγονότων, της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η γειτονική χώρα, σχετικά με το Κουρδικό κλπ. Έχει φανεί και ιστορικά ότι τα προβλήματά της τα εξάγει με επιθετικό τρόπο.

Παράδειγμα το περιστατικό με τα Ίμια, που δεν ήταν απλά μια παραβίαση, αφού είχαμε και εμβολισμό κλπ. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι σε δυσμενή θέση, αν σκεφτούμε και την αντιμετώπισή της από την Ευρώπη και οι κινήσεις αυτές είναι ακραίες. Όμως, πρέπει οι χειρισμοί να είναι σοβαροί και χαμηλών τόνων.

Βέβαια, η χώρα μας είναι έτοιμη για οτιδήποτε συμβεί, οι ένοπλες δυνάμεις κλπ. Και θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στο Λιμενικό Σώμα. Πραγματικά, ο ρόλος τους είναι σημαντικός και αυτό φάνηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δυστυχώς, όμως, η ΝΔ, χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα στην επιχειρηματολογία της με επιθετικές θέσεις, επειδή έχει εσωτερικά προβλήματα. Τα εθνικά θέματα δεν ενδείκνυνται για αυτό».

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα