18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΧΙΟΝΙΑ, ΨΥΧΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΧΙΟΝΙΑ, ΨΥΧΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

2019! Το πρώτο χιόνι του έτους έπεσε στην Αττική πριν τελειώσει καλά-καλά το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη. Στην αν. Αττική ήταν πολύ και έφτασε έως τους παράλιους δήμους, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μαζί με το χιόνι ήρθαν απανωτές ανακηρύξεις υποψηφιοτήτων για τις Δημαρχίες του Μαραθώνα και της Ραφήνας και σίγουρα θ’ ακολουθήσουν κι άλλες καθώς ο καιρός πλησιάζει προς την τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών.

Έντονα καιρικά φαινόμενα ωστόσο πλήττουν και την συγκυβέρνηση αφού το τρενάκι Τσίπρα – Καμμένου τείνει να εκτροχιαστεί από στιγμή σε στιγμή. Κακοκαιρία και στις διεθνείς σχέσεις της πατρίδας, τόσο με την Τουρκική αλαζονεία και προκλητικότητα, όσο και με τη συμφωνία των Πρεσπών όπου τα Σκόπια θ’ αποκτήσουν μακεδονική οντότητα με υπογραφή συγκυβέρνησης όσο κι αν το θέμα πονά τους Μακεδόνες της μιας και μοναδικής  Ελληνικής Μακεδονίας.

Κακός καιρός και στις διεθνείς προβλέψεις για την Ελληνική οικονομία καθώς ανησυχία προκαλούν οι προεκλογικές, για πολλούς, παροχές της κυβέρνησης σε προσλήψεις και επιδόματα, με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να πάσχει και τον οικογενειακό γιατρό να είναι το μεγάλο ζητούμενο, με την αστάθεια που θα προκαλέσει το κυβερνητικό διαζύγιο που βρίσκεται προ των πυλών.

Κακοκαιρία και στα ελληνικά νοικοκυριά που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με κουτσουρεμένες αποδοχές και εξανέμισμα των όποιων χρηματικών αποθεμάτων υπήρχαν μέχρι τώρα στα σεντούκια των πολιτών.

Βαρυχειμωνιά και για τους εκατοντάδες πυρόπληκτους που δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι, με συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Υποδομών χωρίς έμπρακτη υποστήριξη και με το τεράστιο ποσό που έχει κατατεθεί από μεγάλους χορηγούς και ερανικούς λογαριασμούς να μένει αχρησιμοποίητο, αφού δεν έχουν συσταθεί ακόμα οι επιτροπές διαχείρισης για την σωστή και διάφανη διάθεσή του στους δικαιούχους ώστε να στήσουν τη ζωή τους απ’ την αρχή.

Χαμηλές θερμοκρασίες στη φύση και στην καθημερινότητα του καθενός μας, με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, δεν είναι το καλύτερο για ένα χρόνο που μόλις ξεκίνησε. Η ελπίδα κι η ευχή ότι όλα θα περάσουν σε λίγο, αν και για πολλούς φαντάζει άπιαστο όνειρο, είναι το μόνο που μας απομένει.

Και να θυμάστε πάντα μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο! Καλή Χρονιά!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα