18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Β.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Β.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ!

Πριν λίγες μέρες ένα ακόμα πρόβλημα που ανακοινώθηκε από πλευράς της κυβέρνησης πάει να προστεθεί στα τόσα άλλα που βιώνουν όχι μόνο η Ε.Β.Ε. Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές, από Παλλήνη μέχρι Μαραθώνα καθώς και οι περιοχές της Εύβοιας και Κυκλάδων.  Είναι στο σχέδιο Π.Δ. του Οργανισμού ΕΦΚΑ, που εξοστρακίζει τα διοικητικά του ΙΚΑ Ραφήνας στον Άγιο Στέφανο.

Η απόφαση αυτή έρχεται όχι τυχαία.  Μετά την απομάκρυνση υπηρεσιών της ΔΕΗ από την Νέα Μάκρη, το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΟΤΕ σε Νέα Μάκρη και Ραφήνα, την απομάκρυνση των ιατρείων του ΙΚΑ Ραφήνας στο χώρο του Νταού Πεντέλης, χωρίς οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα για τακτική πρόσβαση σε αυτό.

Έρχεται μετά την απόφαση για αναγκαστική είσπραξη από το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών) ακόμα και για μικρά ποσά από χρέη προς τα ταμεία.  Επίσης μετά το απαράδεκτο μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών από Δήμους προς οφειλέτες ακόμα και για ελάχιστα ευρώ.

Η απόφαση αυτή δυστυχώς, αν υλοποιηθεί, μπορεί για κάποιους ΕΒΕ, άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους της περιοχής μας να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι στα τόσα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η κάθε οικογένεια τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε δύο μήνες μετά την «έναρξη λειτουργίας»!!!;;; του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των κατοίκων, ΕΒΕ εργαζομένων κλπ, τόσο της περιοχής μας, όσο και της χώρας, αλλά ενδιαφέρονται όπως – όπως να προχωρήσουν στην εφαρμογή και άλλων μέτρων.

Ταυτόχρονα μία τέτοια απόφαση υπάρχει κίνδυνος η μία περιοχή να συγκρούεται με την άλλη, ο ένας εργαζόμενος κλπ να τα βάζει με τον άλλον και οι αρμόδιοι για άλλη μία φορά να χωρίζουν τον κόσμο προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια τους.

Η κατάργηση του ΙΚΑ θα προκαλέσει νέα οικονομική αιμορραγία στους κατοίκους της περιοχής μας εξ αιτίας της μετακίνησης σε άλλη περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ραφήνας, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει και σε αυτό το μέτρο με όποια δικαιολογία περί εξοικονόμησης πόρων, καλεί τους ΕΒΕ Ραφήνας – Πικερμίου να αγωνιστούν μαζί με την Ένωσή μας, για αυτό το νέο πρόβλημα καθώς και τόσα άλλα που μας απασχολούν

Το Δ.Σ. της Ένωσης τις επόμενες μέρες θα συνεργαστεί και με άλλους φορείς της περιοχής για να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Ν. Στεφανίδης                                   Σ. Μαυρολέων

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα