27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει απόμαχος ναυτικός, φίλος του kirkinews, για την από πρώτη Φλεβάρη απόφαση παύσης της έκπτωσης στη τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους απόμαχους της θάλασσας ενώ διατηρείτε, όπως επισημαίνει γι’ άλλες κατηγορίες επιβατών.

Όπως αναλυτικά γράφει:
Τηλεφώνησα στις Μινωϊκές σχετικά και μου επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι η έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων, έπαυσε  από 1/2/2015 να ισχύει για τους απόμαχους της θάλασσας, ενώ διατηρείται σ’ άλλες κατηγορίες επιβατών.

Δεν ταξιδεύω συχνά και επομένως δεν θίγεται πολύ το προσωπικό μου συμφέρον. Εκφράζω όμως τον έντονο αποτροπιασμό μου για την κατάπτυστη αυτή ενέργεια και μέμφομαι όποιον/α αποφάσισε και υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Ντροπή και αίσχος στους άδουλους που ευκαιριακά βρεθήκανε σε θέσεις να ορίζουν την μοίρα μας και εξαργυρώνουν την δύναμη της εξουσίας τους στους ανίσχυρους απόμαχους της θάλασσας. Ποιος το περίμενε πώς ένα ιστορικό προνόμιο του ναυτεργάτη θα γίνονταν βορά μιας “αριστερής” κυβέρνησης! 

Είμαστε διάσπαρτοι ανά την υδρόγειο, υπηρετούντες ιδιαίτερα επίπονα  το Ελληνικό όσο και το παγκόσμιο κοινωνικό  συμφέρον και αυτή η διασπορά, μας στερεί του δικαιώματος της ομαδικής διαμαρτυρίας όπως οι άλλοι κλάδοι πράττουν (ενίοτε όχι με τον καλύτερο τρόπο).

Έχουμε όμως τεράστιο ηθικό δικαίωμα που απορρέει από το έργο μας και την προσφορά μας στο γενικό σύνολο. Ένα τέτοιο δικαίωμα  δεν απεμπολείτε και ούτε μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Αυτό το δικαίωμα, τελευταία  “ελπίδα” που μας απομένει,  θα βρούμε τρόπο να το διεκδικήσουμε όταν θα ‘ρθει η ώρα…

Ο απόμαχος της θάλασσας

Μιχάλης Αγγελάκης

Υ.Γ. Η εικόνα που επιλέχτηκε είναι συμβολική. Μόνο που τα σκαριά πεθαίνουν λεύτερα στη θάλασσα. 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα