17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΠΑΡΑΖ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Α.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Α.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μπαράζ ερωτήσεων που αφορούν το πιθανολογούμενο κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπως: Καπανδρίτι, Αρτέμιδα, Γλυκά Νερά, Κινέτα, Ν. Πέραμος, Ζεφύρι, Μαραθώνα, Παλλήνης, ο βουλευτής επικρατείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, αναφέρει προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «στον αέρα η ασφάλεια των πολιτών των προαναφερόμενων δήμων, ιδιαίτερα δε το Α.Τ. Παλλήνης.

Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης;

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από  δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι  πρόκειται να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης η οποία είναι η έδρα της Αντιπεριφέρειας της Ανατολικής Αττικής. Διαβάζουμε ότι σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειας τους και κυρίως 24 ώρες το 24ωρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.

Όπως αντιλαμβάνεστε κε Υπουργέ το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε ότι είναι στις προθέσεις σας να επαναφέρετε τον «αστυνομικό της γειτονιάς» με σκοπό ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και με αυτή σας την κίνηση πράττετε ακριβώς το αντίθετο. Η περιοχή της Παλλήνης θα μείνει «ανοχύρωτη» σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα. Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας  ότι με την μείωση των αστυνομικών τμημάτων δεν θα μπορεί να προστατευτεί καταλλήλως, το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του εφικτού, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σήμερα που η χώρα μας γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος μετανάστευσης που σίγουρα θα επιβαρύνει και την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς αυτό δεν θα εφαρμόζεται πλέον αποτελεσματικά στο Δήμο Παλλήνης.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Είναι αληθή τα δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν να βάζετε λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης; Το προβλέπει κάποια νέα «κρυφή» μνημονιακή απαίτηση; Aν ναι, ποιος ο σχεδιασμός σας και με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσετε το αίσθημα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους κατοίκους της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Οικονόμου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα