19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΝΕΑ ΗΘΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΝΕΑ ΗΘΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης και λόγω των γνωστών πολιτικών προβλημάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας όπως διαφθορά, μίζες και τα τοιαύτα, πολλοί Νεοεισερχόμενοι στους χώρους της πολιτικής και ιδιαίτερα στον “πρωταθλητή” της διαφθοράς χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είδαν την συμμετοχή και τον ρόλο τους από μια διαφορετική σκοπιά, από μια άλλη οπτική γωνία.. Αυτήν του Θεματοφύλακα της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. 

Αποτέλεσμα να μην υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα του επικεφαλής, γνωστή και ως στρατηγική του “κοπαδιού”, αλλά να επιζητούν εγγυήσεις πολιτικής διαφάνειας και υγιών κανόνων ανταγωνισμού. Ακόμη και σε βάρος της ίδιας τους δημοτικής παράταξης! 

Έτσι εξηγείται ότι δεν “περνάνε” πλέον πολλά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε δημοτικά συμβούλια, καταψηφιζόμενα από συμβούλους της πλειοψηφίας όταν υπάρχουν υπόνοιες αδιαφανούς συναλλαγής. Οι Αυτοδιοικητικοί δείχνουν το νέο είδος του πολιτικού. Να δούμε αν τον επακολουθήσουν κι άλλες ομάδες διαχείρισης δημόσιου χρήματος!

Θανάσης Παπαμιχαήλ επικοινωνιολόγος 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα