28.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΝΕΑ «ΜΟΥΓΚΑ ΜΠΟΪΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ;

ΝΕΑ «ΜΟΥΓΚΑ ΜΠΟΪΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ;

Τα δύο κείμενα του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα  rpn.gr, δείχνουν την προσπάθειά του νεοεκλεγμένου γραμματέα για ανέβασμα του πήχη στο καινούργιο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου. Στο πρώτο ωραιοποιεί (μάλλον προσπαθεί) ο αρχηγός της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου δηλώνοντας «τη δημόσια χαρά και ικανοποίησή του για το άψογο κλίμα και την εποικοδομητική ατμόσφαιρα που υπήρξε», ενώ στο δεύτερο κείμενό του, (μάλλον το σκέφθηκε πιο σοβαρά) γράφει: «η τοποθέτηση ατόμων στις θέσεις ευθύνης είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, σχετίζεται με την επιτυχία ή την αποτυχία που θα έχει η Δημοτική Αρχή, γι’ αυτό δε νιώθω ήρεμος να ψηφίζω χωρίς τη στοιχειώδη πληροφόρηση για τις ιδιότητες-ικανότητες των προτεινόμενων ατόμων». Αφορμή της δήλωσης του ήταν η ατάκα του καινούργιου δημάρχου ότι «δεν υπάρχει χρόνος και, χωρίς πολλά-πολλά, η μειοψηφία ας αρκεστεί σε ένα ναι ή σε ένα όχι στις προτάσεις του δημάρχου».  

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση ο κ. Πιστικίδης, -φάνηκε βιαστικός και ενοχλημένος-, έσπευσε να αρπάξει τον ανερχόμενο πήχη και να τον χρησιμοποιήσει ως εφαλτήρα στη δημιουργία μιας νέας ομάδας «μούγκα μπόις». Και αν αυτή δημιουργηθεί μέσα στην παράταξή του, ας πάει και το «παλιάμπελο». Αν όμως, πάρουμε τοις μετρητοίς την τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Αντώνη Παλπατζή: «η πλειοψηφία προτείνει και η μειοψηφία ψηφίζει, καταψηφίζει ή, δηλώνει λευκό”, δηλαδή νέτα σκέτα , τότε οδηγούμαστε σε ΔΣ με… μαριονέτες. Όμως, όσο και να ήταν «αφοπλιστική» η δήλωση του αντιδημάρχου  δεν γλύτωσε τα πυρά των γιατρών της μειοψηφίας κ. κ. Βουδούρη και Μαυρουδή και το ξάφνιασμα των υπολοίπων ΔΣ της αντιπολίτευσης.

Ποια όμως ήταν η πραγματική και κατά βάθος αιτία του εκνευρισμού και της δυσφορίας του καινούργιου δημάρχου; Οι αντιδράσεις του  για την πληθωρική συμπεριφορά του αντιδημάρχου και (δεδηλωμένου) διαδόχου του ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητες. Η ανυπομονησία του τελευταίου ήταν ολοφάνερη σε σύγκριση μάλιστα με τη γνωστή διαλλακτικότητα του κ. Πιστικίδη. Ο κ. Μπουρνούς, ως ο απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού, έπαιρνε διαρκώς τη «μπουκιά» από το στόμα του δημάρχου ενώ, παρασυρμένος από την πλημμυρίδα των λόγων του, έσπευσε να αμολήσει πραγματική «χειροβομβίδα» εναντίον του πρώην δημάρχου (και παλιότερα συνεργάτη του) κ. Χριστόπουλου, δηλώνοντας ότι τη ρίχνει μεν, αλλά δε θέλει να …σκάσει δε!

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στην αφαίρεση ενός σκληρού δίσκου και στη συνέχεια ενός κομπιούτερ από το δημαρχείο καθησυχάζοντας όμως τους… «κλέφτες και παραβάτες» ότι δεν πρόκειται να …τους καταγγείλει.

Η πρόκληση αρνητικών εντυπώσεων (ζήλωσε με εντελώς διαφορετικά στοιχεία την αύρα Ψηνάκη) ήταν ο ολοφάνερος στόχος του, μόνο που όλα δείχνουν ότι η χειροβομβίδα πιθανώς να επιστρέψει ως μπούμερανγκ και ίσως και να σκάσει στα δικά του χέρια. Οι κ. κ. Βουδούρης, Μαυρουδής και Βασιλόπουλος, ζήτησαν πάραυτα αποδείξεις, ενώ ο προσωπικά θιγόμενος κ. Χριστόπουλος (που απουσίαζε σε ιατρικό συνέδριο στη Βιέννη) έστειλε το ίδιο βράδυ απαντητική επιστολή. Οι πληροφορίες μας μιλούν για εξώδικο ή για μήνυση του πρώην δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση στον καταγγέλλοντα. Φοβόμαστε λοιπόν ότι, αν ο κ. Μπουρνούς δεν ζητήσει δημόσια και ταπεινά συγνώμη από τον κ. Χριστόπουλο, κινδυνεύει να απεμπολήσει τα δυόμισι χρόνια της αυριανής δημαρχίας του για έναν σκληρό δίσκο και μάλιστα… άδειο!

Αυτά ως πρώτη δόση από την πρώτη θεματική συνεδρίαση -χωρίς να αναφερθούμε στη διαφοροποίηση του κ. Ζαφειρόπουλου τόσο στις τοποθετήσεις του, όσο και στην ψηφοφορία αλλά και στις διακριτικές πλην ορατές συναινέσεις των περί αυτόν, οι οποίοι πιθανά να αποτελέσουν αρκετά σύντομα τη νέα ομάδα ανεξαρτήτων στο (συνηθισμένο από τέτοια) Δ.Σ. Ραφήνας- Πικερμίου.   

Δημήτρης Πνευματικάτος

    Δημοσιογράφος 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα