20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ VS ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ VS ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής δρομολόγησε την κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε κομβικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 13.000.000 ευρώ, εντάσσοντας την πράξη στον σχετικό άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» όπου θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η κατασκευή των νέων πεζογεφυρών σχετίζεται με τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τους πεζούς, όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής. Τα σημεία είναι:

Η Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), η Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων), η Λεωφόρος Μεσογείων πλησίον ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής), η Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), η Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), και η Λεωφόρος Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).

Για ακόμη μια φορά απουσιάζει από τη σχετική λίστα ο Δήμος Παλλήνης και συγκεκριμένα η Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος που βρίσκονται πολλά από τα σχολεία της πόλης, όπως το 1ο Λύκειο, όπου καθημερινά δεκάδες παιδιά κινδυνεύουν να περάσουν το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Με δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής ανέφερε: “Το θέμα με κατασκευή πεζογέφυρας στο κέντρο της Παλλήνης ταλανίζει εδώ και χρόνια την περιοχή, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το 2011 ακούμε το δήμαρχο Παλλήνης να δίνει υποσχέσεις για το θέμα, χωρίς αντίκρισμα. Επαναπαύεται στην εξουσία του, χωρίς να δίνει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως η ασφάλεια των μαθητών. Καμία διεκδίκηση του Δήμου Παλλήνης από τα χρήματα της Περιφέρειας. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι μόνο παρουσία του δημάρχου σε θεατρικές παραστάσεις για να του δίνουν ανθοδέσμες ή να χορεύει ζεϊμπέκικο σε χορούς συλλόγων.

Επιτέλους ας αναλογιστεί το πλάνο που πρέπει να έχει η περιοχή τα επόμενα χρόνια και ας μην κερδίζει χρόνο μόνο για την προσωπική του πολιτική επιβίωση”.

Κλείνοντας ο κ. Καλαντζής είπε: “Δεν μπορώ να δω πως ο δήμος μας θα εξελιχθεί περαιτέρω με την παρούσα διοίκηση, το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, χωρίς γνώσεις, όραμα και κυρίως επαφές με πόλεις του εξωτερικού και διεθνή πρότυπα. Το μοντέλο του δήμου –χωριού, πέθανε. Καιρός για αλλαγές, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν. Δέκα χρόνια απραξίας είναι πολλά για την πόλη, έχοντας έργα υποδομών έτοιμα σε Γέρακα και Παλλήνη ήδη από τους παλιούς δημάρχους και μόνο αυτά”. 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα