27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΒΕΛΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΒΕΛΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης ανοίγει πανιά με ρότα την Περιφέρεια Αττικής, εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, εκτοξεύοντας βέλη κατά πάντων. Η απόφασή του αυτή, αλλά κυρίως ο τρόπος που επέλεξε να προχωρήσει στον προεκλογικό του αγώνα με την κατά μέτωπο επίθεση στον εκλεκτό της Ν. Δημοκρατίας υπ. Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με απίστευτο μένος, έχει δυσαρεστήσει τόσο τους ομοϊδεάτες του νεοδημοκράτες, όσο και τους συνυποψηφίους στη παράταξη Σγουρού, καθώς ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής προσβλέπει σε συμμαχίες πριν, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές. Πως όμως θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός όταν έχουν ειπωθεί λόγια που δύσκολα μαζεύονται;

Ο πληθωρικός τρόπος επικοινωνίας που επέλεξε ο κος Μεθενίτης, προκαλεί και το κοινό αίσθημα καθώς ενέπλεξε το δημαρχείο στην προεκλογική προβολή του με σχετικό video που δημοσιοποίησε. Με αυτά τα δεδομένα ο Σωτήρης Μεθενίτης περισσότερο υπονομεύει την υποψηφιότητά του, παρά την ενισχύει, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με ομοϊδεάτες του. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι προ ημερών είχε έντονο διάλογο με τον προσωπικό του φίλο Χρήστο Δρίτσα, πρόεδρο του Δ.Σ. και υποψήφιο δήμαρχο Μαρκοπούλου, στον οποίο επιπροσθέτως έχει μεταβιβάσει πολλές αρμοδιότητες αφού ο ίδιος ασχολείται πλέον με την προεκλογική του εκστρατεία.

Αιτία του επεισοδίου φυσικά ήταν η διαφορά αντιλήψεων σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές, καθώς ο Χρήστος παλαιό στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει την επιλογή Μεθενίτη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο για ψηφοφόρους που ούτως ή άλλως τείνουν να υποστηρίξουν Σγουρό. Η κόντρα Μεθενίτη βεβαίως θα μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός, με τους μέχρι πρότινος ομοϊδεάτες του κι αυτό μάλλον τον εξωθεί σε προσωπικές εκρήξεις κατά πάντων.

Γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση και τον Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τη συμπεριφορά Μεθενίτη κι από συνυποψηφίους του, που ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το συναινετικό κλίμα που δημιουργεί η εκλογή με απλή αναλογική. Εστιάζουν στο τι θα γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη Κυριακή αν χρειαστεί να συμμαχήσουν ή ακόμα – ακόμα αν πρέπει να συνεργαστούν μετά τις εκλογές, με δεδομένο ότι η απλή αναλογική δεν θα επιτρέψει αυτοδυναμία. Άλλωστε ο ίδιος ο επικεφαλής, Γιάννης Σγουρός, δεν υιοθετεί τέτοια ακραία επιθετική ρητορική, που ούτως ή άλλως ανήκει σε παρελθόντα χρόνο και τείνει να εκλείψει τουλάχιστον στην αυτοδιοίκηση.

 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα