20.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΙΚΕΡΜΙ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗ

ΠΙΚΕΡΜΙ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗ

Σύμφωνα με παρέμβαση του αντιδημάρχου Πικερμίου κ. Γιώργου Κοκκόλη σχετικά με τη κυκλοφοριακή μελέτη στην οδό Κοντοράβδη που εξυπηρετεί το σχολικό συγκρότημα Πικερμίου, στα όσα αντιπολιτευτικά όπως επισημαίνει, ακούγονται, από τον Σεπτέμβριο η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε στην οδό Κοντοράβδη μια «βόμβα», για την οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη οι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε Ραφήνα και Πικέρμι, οι οποίες δεν φρόντισαν για τη διάνοιξη της οδού, παρά το γεγονός πως το έργο διήρκησε δέκα ολόκληρα χρόνια.

«Ήταν πολιτική μας επιλογή, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, να μην εμπλακούμε στα γνωστά blame game που συνηθίζουν να παίζουν οι εκάστοτε διοικήσεις, γιατί θεωρούμε πως οι θεσμοί έχουν συνέχεια και ο καθένας κρίνεται από τα έργα του. Ωστόσο μάλλον αυτή η σιωπή μας παρερμηνεύθηκε και κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν τα προσφιλή τους παιχνίδια μικροπολιτικής.

Η αντιμετώπισή μας στο θέμα της οδού Κοντοράβδη ήταν εξαρχής άμεση και με ολιστική προσέγγιση. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προχωρήσαμε σε μονοδρόμηση της οδού, επαναφορά του θεσμού του σχολικού τροχονόμου καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών. Μέσα στα πλαίσια αυτά έγινε και η κάλυψη σε μήκος δρόμου περίπου 18 μέτρων με σχάρες πράγματι μήκους 8 μέτρων, όπως επισήμανε ο συνάδελφος αντιδήμαρχος Ρ-Π κ. Παλπατζής, εννοώντας το συνολικό μήκος του δρόμου όπου έγιναν οι επεμβάσεις. 

Επίσης, τοποθετήθηκαν «μάτια γάτας» στο οδόστρωμα και ειδικές διαβάσεις με διαγράμμιση, ώστε να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς. Τοποθετήθηκαν επίσης πλαστικά κολωνάκια και ειδική σήμανση στο τμήμα του πεζοδρομίου που υπάρχει στην άνοδο της οδού Αδαμοπούλου.

Επιπροσθέτως, μετά από συνεννόηση με το Κέντρο Βιβλικών Σπουδών θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή των πεζοδρομίων από το χώρο στάθμευσης του S/M Μαρινόπουλου ως τη συμβολή με την οδό Κοντοράβδη, δημιουργώντας έτσι ένα συνεχόμενο πεζοδρόμιο μέχρι την είσοδο των σχολείων, το οποίο δεν θα επιτρέπει τη στάση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Τέλος, αναθέσαμε την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης η οποία ολοκληρώθηκε, φτάνοντας σε συμφωνία με τον κ. Καμπάνη, ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται έναντι των σχολείων, προκειμένου να διαπλατυνθεί η οδός Κοντοράβδη και να δημιουργηθεί νέος κάθετος δρόμος που θα διαπερνά την ιδιοκτησία του, με τη μορφή δουλείας διόδου. 

Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να επιλυθεί κατά τρόπο οριστικό».

Καταλήγει δε υποσημειώνοντας:

«Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της δικής μας διοίκησης. Μιας διοίκησης όπου αντιδήμαρχοι και μέλη του τοπικού έκαναν τους τροχονόμους σε καθημερινή βάση για να εξασφαλίσουν την ασφαλή προσέλευση των μαθητών. 

Το κάναμε ακούγοντας ύβρεις, παράπονα, ενώ δεχθήκαμε ακόμα και επιθέσεις από γονείς οι οποίοι ήταν είτε δικαίως αγανακτισμένοι είτε δεν συμμορφώνονταν με τα κυκλοφοριακά μέτρα».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα