18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΣΕΜΠΕΡΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΣΕΜΠΕΡΗ

Στην πατρίδα μας η εκλογολογία ξεκινά την επομένη κι όλα μέρα των εκλογών, τουλάχιστον όσο αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή. Για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι τόσο συνηθισμένο, ωστόσο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με τις τόσες πρωτοτυπίες το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει ήδη να συζητιέται στα τοπικά στέκια και μάλιστα με ονόματα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Να μου πείτε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε πέντε χρόνια. Συμφωνώ απόλυτα, όπως απόλυτα συμφωνώ με τα  γραφόμενα του καλού συναδέλφου Χρήστου Τσεμπέρη, επειδή πιστεύω ότι οι παρέες γράφουν ιστορία, όταν όμως διέπονται από ανιδιοτελή κίνητρα.

Ωστόσο πόσο ανιδιοτελής μπορεί να είναι ΄΄μια μεγάλη παρέα φίλων, διαφορετικών μεταξύ τους, πολλές φορές άγνωστων μεταξύ τους. Από  άλλες αφετηρίες και με διαφορετικές πορείες. Που είναι ίσοι , αλλά δεν είναι ίδιοι , ούτε και θέλουν να γίνουν. Που σκέφτονται, αγωνιούν, προτείνουν. Που ακούν με προσοχή τη φωνή και τις προτάσεις όλων των άλλων. Που δε διστάζουν να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τα θετικά για τον τόπο, και που δε φοβούνται να συγκρουστούν  με λάθη, παλινωδίες και νοοτροπίες. Που ψάχνουν τη συνισταμένη μέσα από το δημιουργικό διάλογο με τις τόσες πολλές και διαφορετικές συνιστώσες. Χωρίς να διεκδικούν το αλάθητο. Χωρίς φόβο, ή ανεξόφλητα γραμμάτια΄΄.

Πόσο ανιδιοτελής μπορεί να είναι ΄΄μια παρέα ανοιχτή. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις΄΄, όταν στα τοπικά πολιτικά πηγαδάκια υποπτεύονται ότι πίσω απ’ όλα αυτά τα ωραία κρύβονται ιδιοτελείς σκέψεις και πρόσωπα που τα τιτιβίσματα ονοματίζουν ήδη;   

Πόσο ανιδιοτελής μπορεί να είναι μια παρέα ακόμα κι αν τη δένει ΄΄μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή, η αγάπη για την πόλη της και το μεράκι της ανιδιοτελούς συμμετοχής΄΄, όταν εμφανίζεται αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μιας νέας δημοτικής αρχής;

Ναι! Πιστεύω στους ενεργούς πολίτες. Πιστεύω στη μεγάλη παρέα ακριβώς όπως την περιγράφει ο καλός συνάδελφος. Θέλω να συμμετέχω σ’ αυτή. Ποιος με διαβεβαιώνει ωστόσο ότι θα κινηθεί προς ένα και μοναδικό σκοπό την συνεργασία για την ανάπτυξη της πόλης που ζούμε, χωρίς πισωγυρίσματα και χατίρια σε ημετέρους;

Η πολύχρονη πείρα μου ως καταγραφέας των κοινών μου απέδειξε πως ότι ξεκινά για το καλό του τόπου, καταλήγει στην επικράτηση ολίγων, που κάθε άλλο παρά έχουν κατά νου το καλό του έρημου τούτου τόπου.

Παρά τις αμφιβολίες και τους προβληματισμούς μου, οφείλω να παραδεχτώ ότι με κέρδισαν τα γραφόμενα ως ιδέα και εύχομαι να διέπονται από απόλυτη ανιδιοτέλεια ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε την πόλη που ζούμε σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση, ακόμα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε με όσα λανθασμένα θέλει να επιβάλλει η εκάστοτε τοπαρχία.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα