15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Η κ. Δελαγραμμάτικα μας έστειλε μια διευκρινιστική επιστολή σχετικά με κάποια «λάθη» που μας προσάπτει σχετικά με την αναδημοσίευση άρθρου απ’ την προσωπική της σελίδα στο FB. Φυσικά δε μπορούσαμε να μαντέψουμε ότι είναι ενοχλητική για την παράταξη της παράταξης «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» οτιδήποτε θυμίζει ότι υποστηρίχτηκε προεκλογικά απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι φυσικά που δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο. Να θυμηθούμε ίσως τη παροιμία «έχουν τη μύγα…»

Λάθος μας θα ήταν, παρότι δεν κάναμε καμιά αναφορά περί τούτου, αν κατέβαινε ανεξάρτητη και της κολλούσαμε τη «ρετσινιά» κατά τη κρίση τους.

Όσο αφορά τη φωτογραφία δυστυχώς δεν έχουμε ένα αξιόπιστο λογότυπο της παράταξης που να μπορεί να αναρτηθεί σαν φωτογραφία τίτλου. Αν μας το στείλουν ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε.

Όσο αφορά πρώτον το συντάκτη φαίνεται απ’ την υπογραφή του κειμένου ποιος είναι και δεύτερο η φωτογραφία της κ. Δελαγραμμάτικα αλιεύτηκε απ’ το διαδίκτυο όπου δεν υπήρχε άλλη. Άλλωστε όταν κάποιος κατεβαίνει υποψήφιος με κάποιο κόμμα θεωρούμε, τουλάχιστον έως σήμερα, ότι δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα. Ούτως ή άλλως όλοι κάπου ανήκουν, κανείς δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητος.

Τέλος προς άρση παρεξηγήσεων, αν το επιθυμούν, δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά ανάρτηση που θα αφορά τη δραστηριότητα της παράταξής «Δύναμη Πολιτών», ώστε να μη μας προσάψουν ξανά οποιαδήποτε υστεροβουλία.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Δελαγραμμάτικα:

Αξιότιμη κα Ραγκούση,
στο άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας kirkinews με τίτλο “ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ- ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ” που δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, αναδημοσιεύετε την ανακοίνωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Μαραθώνα παρουσιάζοντάς την σαν προσωπικό μου πόνημα, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Η ανακοίνωση είναι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Είναι αλήθεια ότι έχω εκλεγεί στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης με τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και συμμετέχω στη Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα κι εκεί αποφασίζουμε από κοινού για όλα τα ζητήματα. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της συλλογικής διαδικασίας και δεν αποτελεί προσωπική μου ανακοίνωση.
Επιπλέον, ψάξατε και βρήκατε φωτογραφία από την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου ’15, με αποτέλεσμα να συνδυάζεται η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με συγκεκριμένο κόμμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που με την αναφορά της σελίδας σας στη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Μαραθώνα γίνεται προσπάθεια ταύτισης της παράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
“Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα είναι μια δημοκρατική δημοτική παράταξη που στηρίζεται στην εθελοντική ένωση ενεργών πολιτών που ανεξάρτητα από τις κομματικές πεποιθήσεις τους δραστηριοποιούνται για το καλό του Μαραθώνα.” (άρθρο 2 του καταστατικού της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ)
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας παρακαλώ να διορθώσετε το όνομα του συγγραφέα στο σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας σας και να αλλάξετε τη φωτογραφία. Το λογότυπο της παράταξής μας είναι στη διάθεσή σας. Επιπλέον σας παρακαλώ και προσωπικά αλλά και εκ μέρους της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ να σταματήσετε να μας ταυτίζετε με οποιονδήποτε κομματικό φορέα και να αλλοιώνετε έτσι το χαρακτήρα και την ταυτότητα της παράταξής μας. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δραστηριοποιείται στον τόπο μας ήδη μια δεκαετία, χωρίς να χρειάζεται κομματικά δεκανίκια για να είναι αποτελεσματική στη δράση της.
Με εκτίμηση,
Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα

 

Πριν ολοκληρώσουμε την ανάρτηση της προαναφερόμενης επιστολής, λάβαμε επίσης επιστολή απ’ τον επικεφαλής της παράταξης κ. Φώτη Δεληβοριά απείρως πιο ευγενική βέβαια, αλλά εξίσου άδικη καθώς τουλάχιστον στο συγκεκριμένο άρθρο ουδεμία ταύτιση της συγκεκριμένης παράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, παρά μόνο στη σκέψη των αποστολέων των επιστολών. Θεωρώ ότι οι αναγνώστες θα αναγνωρίσουν το γεγονός και θα κρίνουν ανάλογα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δεληβοριά:  

Κυρία Ραγκούση καλησπέρα

Επειδή γνωρίζω το ήθος και την επαγγελματική σας επάρκεια θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ταυτίζετε την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα. Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη και με μέλη από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα που συνεργάζονται μεταξύ τους για το καλό του τόπου τους. Η πολιτική στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα είναι ευπρόσδεκτη μεν αλλά χωρίς ανταλλάγματα εις βάρος της φυσιογνωμίας μας και της ανεξαρτησίας μας. Επίσης σας πληροφορώ ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ εκπροσωπείται προς τα έξω από το 11μελές συντονιστικό της όργανο και τον επικεφαλής της. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί στο καταστατικό της παράταξης που ψηφίστηκε από ολομέλεια τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ο επικεφαλής 

Φώτης Δεληβοριάς 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα