17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάσαμε την ανάμνηση της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.), έριδα, που συντάραξε την Εκκλησία για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Μητροπολίτου Βελγίου Υπερτίμου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρα. Καθώς σχολιάζεται η ανακήρυξη του Πούτιν σε επίτιμο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να προσθέσω ότι στη λαμπρή τελετή, εδώ στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης, παρέστησαν τρεις Πρέσβεις, της Ελλάδος, της Σερβίας και της Ρωσίας.

Το απόγευμα η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών είχε τη Γενική της Συνέλευση ενόψει εκλογών. Θεώρησα ιδιαιτέρως τιμητική την εκλογή μου, κοινή αποδοχή, ως Προέδρου της Συνέλευσης και είμαι πολύ ευχαριστημένος που όλα εξελίχθηκαν καλά, με δημοκρατικά εκφρασθείσες διαφωνίες, ανεύρεση κοινού τόπου, σεβασμό της διαδικασίας, έλλειψη χαμηλού επιπέδου συζήτησης, αποτελεσματικότητα καθ’ ό αφορούσε την ημερήσια διάταξη και εντός λογικού χρόνου. Εκλογές λοιπόν στις 11.3.2018.

Καλή εργαζόμενη, επερχόμενη εβδομάδα, εν ειρήνη και μην παρασυρθεί κανείς από τις κούφιες κλαγγές.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα