27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Κάποια κόμματα μπορεί να μη έχουν οπαδούς, έχουν όμως ψηφοφόρους. Απτό παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που στις πλείστες των περιπτώσεων προεκλογικά έκανε μικρές συγκεντρώσεις, αλλά τελικά στις εκλογές φλερτάρισε με την αυτοδυναμία.

Άλλα πάλι έχουν οπαδούς με ξεκάθαρες απόψεις στο τι θέλουν, χωρίς επίσης να κάνουν πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Στη κατηγορία αυτή το ΠΟΤΑΜΙ που ίσως  έχει περισσότερους οπαδούς από όσους και το ίδιο γνωρίζει, απλά και μόνο γιατί τα ερωτήματα που θέτει είναι καίρια και ουσιαστικά.

Προς τούτοις δημοσιεύουμε την έστω και χωρίς τη φυσική παρουσία του γράφοντος στη συνάντηση – συζήτηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Αρτέμιδα επιστολή με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης», με τη πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση που θέτει.

Γράφει λοιπόν ο κ. Πρόδρομος Παπαβασιλείου:  

Αγαπητοί συνεργάτες,

Εύχομαι η σημερινή συνάντηση – συζήτηση με τον κο Π. Καρκατσούλη να είναι γόνιμη και παραγωγική. Δεν μπορώ να παραβρεθώ λόγω απόστασης (χρόνος, κόστος, κίνηση).

Θέλω όμως  να συμβάλω με αυτό μου το σημείωμα στην συνάντηση ‘Ημέρα της Ευρώπης’, και εφόσον μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι και υπάρχει ακόμη χρόνος

παρακαλώ τον συντονιστή να διαβάσει το παρακάτω στο κοινό της εκδήλωσης.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Οι πιο ενημερωμένοι από αυτούς λέμε,  ΝΑΙ  και στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.

Και είμαστε έτοιμοι να αραδιάσουμε πλήθος αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό πρέπει να τις κάνουν άλλοι.

Σε ελάχιστες ή θα έλεγα σε καμία δεν βλέπουμε τον εαυτό μας πρωταγωνιστή. Ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσουμε την αλλαγή από την περιοχή που μπορούμε σαν

άτομα να επηρεάσουμε περισσότερο και δραστικότερα, κάνουμε το αντίθετο, την αφήνουμε τελευταία. Δηλαδή άσε να αλλάξουν όλοι οι άλλοι και εμείς αλλάζουμε τελευταίοι.

Αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ζώνη της άνεσης μας.

Ως κόμμα υποστηρίζουμε ότι είμαστε γνήσια Ευρωπαϊκό. Ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε πράξη όχι μόνο σαν κόμμα αλλά και σαν άτομα. Θα πρέπει να αλλάξουμε σαν άτομα, να δώσουμε το καλό ευρωπαϊκό παράδειγμα. Πολύ φοβάμαι ότι αν υιοθετήσουμε αυτήν την πρόταση μου θα δυσκολευτούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση, του ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥ :

«Ωραία!  να αλλάξω σαν άτομο να γίνω ένας καλό ευρωπαίος – παράδειγμα στους συμπολίτες μου, τι πρέπει να αλλάξω στο τρόπο σκέψης μου, στην συμπεριφορά μου,……..κλπ ;»

Έχοντας μελετήσει, αρκετά πιστεύω, το υλικό που υπάρχει στο site αλλά και το νεοκδοθέν κόκκινο βιβλιαράκι, δεν βρήκα πουθενά κάποια συγκεκριμένα σημεία- κατευθύνσεις που να βοηθούν τον αποφασισμένο Έλληνα πολίτη στο τι πρέπει να αλλάξει στον εαυτό του.

Προτείνω στο κλείσιμο του πολύ σημαντικού διημέρου για την Ημέρα της Ευρώπης,

η Περιφέρεια Αττικής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ να αναλάβει πρωτοβουλία και να συστήσει μια ομάδα εθελοντών με αποστολή την απάντηση στη παραπάνω ερώτηση.

Προσφέρομαι  να συμμετάσχω στην ομάδα

Ευχαριστώ

Πρόδρομος  Παπαβασιλείου (6944551902)

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Συντονιστής Διονύσου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα