30.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΦΑΚΕΛΟΣ ‘’ΝΤΡΑΦΙ’’: ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΦΑΚΕΛΟΣ ‘’ΝΤΡΑΦΙ’’: ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

Φωτιά έχει ανάψει η παρουσία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου στη κοπή πίτας των κατοίκων του Ντραφίου κι η παρέμβασή του περί απόσχισης του οικισμού απ’ το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κι η μεταφορά στον οικείο του δήμο, την Πεντέλη.

Η περίεργη αυτή παρέμβαση θα λέγαμε, άναψε φωτιά που δε σβήνει, αφού οι επιστολές επί του θέματος από τον αντιδήμαρχο Ρ-Π κ. Μπουρνούς προς δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου, αλλά κι οι επιστολές δύο κατοίκων της περιοχής, Πετρόπουλου – Σταματογιαννάκη, που ανταλλάσσονται, ξαφνιάζουν τους κατοίκους άλλων περιοχών του δήμου Ρ-Π, που ενεργοποιούνται για να λυθούν τεράστια προβλήματα που απασχολούν τον οικείο δήμο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως το ΚΕΛ κι η πλήρης εφημερία του Κ.Υ. Ρ-Π που αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μάλλον επιβεβλημένη θεωρείται η ενεργοποίηση των Ντραφιωτών και γι’ αυτά τα φλέγοντα ζητήματα που θα αναβαθμίσουν τη ζωή όλων, είτε είναι δημότες Ραφήνας-Πικερμίου, είτε δημότες του δήμου Πεντέλης.     

Πιο κάτω ακολουθεί μια ακόμα απάντηση, αυτή τη φορά του κ. Πετρόπουλου προς τον κ. Σταματογιαννάκη και εμμέσως προς τον αντιδήμαρχο Ρ-Π κ. Μπουρνούς.

Κύριε Σταματογιαννάκη,

Θα απαντήσω στις επισημάνσεις του άρθρου σας για τελευταία φορά. Όμως δεν σκοπεύεω να συνεχίσω αυτή την αντιπαράθεση. Όσοι διάβασαν τα άρθρα τα δικά σας, του κ. Μπουρνούς και τα δικά μου θα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Πράγματι το 80% των κατοίκων του Ντραφίου εξυπηρετείται από τα καταστήματα του Δήμου Πεντέλης και το 20% από τα καταστήματα της Παλλήνης και του Πικερμίου. Μπορείτε να πεισθείτε για αυτό εάν παρακολουθήσετε πόσα αυτοκίνητα ακολουθούν καθημερινά την οδό Καλισσίων σε αντίθεση με την οδό Ελαιώνων και Φιλικής Εταιρείας και τη προέκτασή της την οδό Χρήστου Αδαμόπουλου ιδιαίτερα επικίνδυνη οδό που εσείς αποκαλείτε «ομαλό δρόμο».

Η μετάβαση από τις κατοικίες του Ντραφίου στο κέντρο της Ραφήνας είναι 34 χιλιόμετρα μετρημένα. Επειδή όμως εγώ είμαι άνθρωπος καλών προθέσεων να δεχθώ την άποψή σας ότι είναι 26. Τα 26 χιλιόμετρα σας φαίνονται μικρή απόσταση? Οι Υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης που βρίσκονται δίπλα μας.

Για το σχολείο Κοντοράβδη στο Πικέρμι που αναφέρεσθε, έχετε να προτείνετε κάποιο τρόπο ώστε να μεταβαίνουν εκεί τα παιδιά όταν δεν υπάρχει συγκοινωνία? Σε αντίθεση με τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης που βρίσκονται δίπλα μας και ο Δήμος Πεντέλης διαθέτει και λεωφορειάκι για τη μετάβασή τους.

Για το Συνεταιρισμό και τα 156 στρέμμτα που με ρωτάτε δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω ασχοληθεί.

Τώρα, για τις ερωτήσεις σας που αφορούν τον κ. Στεργίου δεν έχω κάτι να σας απαντήσω γιατί εγώ δεν ομιλώ εκ μέρους του κ. Στεργίου και δεν είμαι και συνήγορός του. Το μόνο που ξέρω για τον κ. Στεργίου είναι ότι είναι ένας επιτυχημένος Δήμαρχος που επανεκλέγεται συνεχώς και εάν το Ντράφι είχε ενταχθεί στο Δήμο Πεντέλης θα βρισκόταν στην ίδια καλή κατάσταση με την Πεντέλη. Σε αντίθεση με τους Δημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου και πρώην Κοινότητας Πικερμίου που δεν επανεξελέγοντο γιατί οι κάτοικοι του Ντραφίου δεν τους ξαναψήφιζαν. Το ίδιο θα συμβεί και με το σημερινό Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου.

Όσον αφορά στη ρήση σας ότι οι κάτοικοι του Ντραφίου κάνουν μπάνιο στη θάλασσα της Ραφήνας έχω να σας απαντήσω ότι και οι κάτοικοι της Κηφισιάς και του Διονύσου κάνουν μπάνιο στη θάλασσα της Ραφήνας. Πρέπει και αυτοί οι Δήμοι να ενταχθούν στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου?

Με την ευκαιρία αυτή απαντώ και στον κ. Μπουρνούς που πολύ σωστά ανέφερε  ότι τα φρεάτια καθαρίσθηκαν μετά από πολλά χρόνια. Δηλαδή πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τα φρεάτια καθαρίστηκαν τον τελευταίο μήνα του 2015 μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια? Όταν κλείνουν οι δρόμοι στο Ντράφι από τα χιόνια τους καθαρίζει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ή ο Δήμος Πεντέλης?

Πολύ σωστά ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι έχουμε Δημοκρατία. Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας όμως είναι η επικράτηση της γνώμης και της επιθυμίας των πολλών. Όπως για παράδειγμα οι 2200 υπογραφές που εστάλησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών το 2010 από το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του Ντραφίου.

Γιατί άραγε υπάρχει τέτοια λυσσαλέα αντίδραση από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στην ένταξη του Ντραφίου στο Δήμο Πεντέλης που έφθασε ο κ. Μπουρνούς στο σημείο να πει ότι πιο πιθανή είναι η επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα παρά η ένταξη του Ντραφίου στο Δήμο Πεντέλης? Τί έχει να χάσει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου από αυτή την ένταξη?

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πετρόπουλος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα