23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ7 πράγματα που κερδίζεις από τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο που δεν...

7 πράγματα που κερδίζεις από τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο που δεν έχουν σχέση τα ακαδημαϊκά σου skills

Το πανεπιστήμιο δεν σου παρέχει μόνο ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες, αλλά πολλά παραπάνω

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι το πανεπιστήμιο είναι ο βασικός τρόπος απόκτησης των απαραίτητων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με τις οποίες ένας άνθρωπος ξεκινά τον δρόμο του προς την επιτυχία και την οικονομική ανεξαρτησία. Κι όμως, το πανεπιστήμιο στην πραγματικότητα είναι το κλειδί ώστε να αποκτήσει κανείς πολλά παραπάνω από αυτά, δημιουργώντας μέσω αυτού σχέσεις ζωής και προοδεύοντας ποικιλοτρόπως. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις 7 πράγματα που κερδίζεις από τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο που δεν έχουν σχέση τα ακαδημαϊκά σου skills.

Γνωρίζεις πολύτιμους ανθρώπους

Το πανεπιστήμιο είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του και σε αυτό θα γνωρίσεις στα χρόνια των σπουδών σου δεκάδες άτομα που θα σε συντροφεύσουν για πάντα στο εκπαιδευτικό, το επαγγελματικό και το φιλικό σου περιβάλλον. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και γίνε πρόθυμος να αποκτήσεις επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορείς όσο σπουδάζεις. Θα μας θυμηθείς στο μέλλον.

Αποκτάς ευκαιρίες να ταξιδέψεις

Μέσα από προγράμματα όπως το Erasmus, αλλά και από ερευνητικά projects και εργασίες, το πανεπιστήμιο σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε μακρινές πόλεις της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού, που δύσκολα θα επισκεπτόσουν χωρίς αυτήν την αφορμή. Και όλοι αγαπούν τα ταξίδια!

Έρχεσαι σε επαφή με αντικείμενα γνωσεων που δεν ήξερες

Επιλέγοντας μαθήματα από διαφορετικά τμήματα του πανεπιστημίου όπου σπουδάζεις, έρχεσαι σε επαφή με αντικείμενα γνώσεων που δεν ήξερες, τα οποία όχι απλά μπορεί να σου αρέσουν, αλλά να σε οδηγήσουν και σε νέες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές περιπέτειες που δεν φανταζόσουν στα 18 σου χρόνια.

Γίνεσαι μέρος μιας ομάδας

Στο πανεπιστήμιο καταλαβαίνεις ότι το κλειδί για την επιτυχία δεν είναι ο ανταγωνισμός, αλλά η συλλογική δουλειά και η αλληλεγγύη μεταξύ των συμφοιτητών σου. Γίνεσαι κομμάτι μιας μεγάλης ομάδας που θέλει να προοδεύσει και δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από αυτό.

Πολιτικοποιείσαι

Μέσα από την καθημερινή τριβή με πολλούς ανθρώπους και καταστάσεις, το πανεπιστήμιο σε κάνει να πολιτικοποιηθείς για πρώτη φορά μετά το τέλος της μαθητικής σου ζωής, όπου κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις αναπτύξει ακόμη αντίστοιχες ανησυχίες. Η διαδικασία αυτή σε κάνει να ασχολείσαι εντονότερα με τα κοινά και να αναζητάς διαρκώς καλύτερη και σφαιρική ενημέρωση, που σε κάνει να συμπεριφέρεσαι ως υπεύθυνος πολίτης.

Μαθαίνεις να μοιράζεσαι

Από τις σημειώσεις και τις συμβουλές σου, μέχρι ένα μπουκάλι κρασί με τους ερασμίτες φοιτητές που γνώρισες σε εκείνο το πάρτι, οι σπουδές σου στο πανεπιστήμιο σου μαθαίνουν να απολαμβάνεις τη διαδικασία του να μοιράζεσαι. Και για τον περισσότερο κόσμο αυτή δεν είναι αυτονόητη.

Διευρύνεις τους ορίζοντές σου

Τέλος, μέσα από τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο κατακτάς αυτό που ονομάζεται «διεύρυνση των οριζόντων», μέσα από άπειρες γνώσεις, γνωριμίες, εμπειρίες και διαδικασίες που θα κάνεις για πρώτη φορά στη ζωή σου. Απόλαυσέ το στο έπακρο!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα