15.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑχ! Καπετάν Μιχάλη (Αγγελάκη), τούτη η φουρτούνα αποδείχτηκε μοιραία…

Αχ! Καπετάν Μιχάλη (Αγγελάκη), τούτη η φουρτούνα αποδείχτηκε μοιραία…

Σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου το πρωί έφυγες καπετάν Μιχάλη Αγγελάκη, αφού πάλεψες γενναία την τελευταία και πιο δύσκολη φουρτούνα στη ζωή σου κοντά στον ενάμιση χρόνο.  Ήσουν συνηθισμένος ξάδελφε στις φουρτούνες της θάλασσας να δαμάζεις τ’ αγριεμένα κύματα και να βγαίνεις πάντα νικητής. Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μου οι διηγήσεις σου απ’ τα χρόνια των ταξιδιών σου σ’ όλες τις θάλασσες της γης.

Όμως τούτη η τελευταία δεν ήταν μια ακόμα συνηθισμένη φουρτούνα. Τούτη κτύπησε ύπουλα, σε ξάστερο ουρανό, όταν κανείς μας δεν το περίμενε και πολύ περισσότερο εσύ. Πάλεψες γενναία Μιχάλη μου την αρρώστια που ροκάνιζε τα σωθικά σου, άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που πάλεψες για την ζωή σου και βγήκες νικητής. Όμως τούτο το κακό ήταν μεγάλο και ύπουλο κι όσο γενναία το πάλεψες, δεν μπόρεσες να το νικήσεις.

Θλιβερή η ώρα τ’ αποχαιρετισμού, πολύ περισσότερο όταν δεν μπορούμε λόγω πανδημίας να είμαστε δίπλα στη γυναίκα της ζωής σου – αγαπημένη πρωτοξάδελφη – τις δυο σου κόρες και τους συγγενείς που θρηνούν μαζί μας.

Μόνη παρηγοριά ότι παρότι πάλευες το κακό, μπόρεσες να συνοδέψεις την πρωτότοκή σου νυφούλα και ν’ αγκαλιάσεις τον εγγονό σου που ήρθε στον κόσμο λίγους μήνες αργότερα. Ο μικρός πρίγκηπας της οικογένειας ήταν αυτός που μαλάκωνε τους αφόρητους πόνους σου, αυτός που σου χάρισε τις τελευταίες ευτυχισμένες μέρες, αυτός που κράτησες στην αγκαλιά σου, όταν εσύ βρισκόσουν στην αγκαλιά όλων των αγαπημένων σου.

Ναι Μιχάλη μου, ήταν θέλημα Θεού ότι ευλογήθηκες να σβήσεις στην αγκαλιά πολυαγαπημένων θυγατέρων και της γυναίκας της ζωής σου Δώρας.

Ήταν θέλημα Θεού ότι ευλογήθηκες να δεις την πρωτότοκή σου Άννα να δημιουργεί τη δική της οικογένεια, ότι ευλογήθηκες να αποκτήσεις το πρώτο σου εγγόνι και να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου, έστω κι αν το χάρηκες τόσο λίγο…

Μιχάλη, έδωσες πολλή αγάπη, έζησες ανάμεσα στην αγάπη, έφυγες συνοδευόμενος από αγάπη. Είναι βαθιά η θλίψη μας ότι δεν βρίσκεσαι πια ανάμεσά μας. Θερμά συλλυπητήρια στην Δώρα, την Άννα, τη Μαίη κι όλους εμάς τους υπόλοιπους συγγενείς.

Ας είσαι αναπαυμένος στον ουράνιο τόπο που ετοιμάστηκε για σένα, απαλλαγμένος από κάθε οδύνη, λύπη ή στεναγμό.

Καλό Παράδεισο ξάδελφε.

Καλή Ανάσταση!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα