15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΆνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Ραφήνα! Όχι ποιος, αλλά ποιοι θα...

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Ραφήνα! Όχι ποιος, αλλά ποιοι θα πάνε φυλακή για τυχόν διαρροή προσωπικών δεδομένων απ’ το δήμο;

Ο ψεύτης και ο κλέφτης, λέει η λαϊκή μας σοφία, τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Όπως και για το τι παθαίνει όποιος ρίχνει ένα μπούρερανγκ, με τη λέξη να χρησιμοποιείται μεταφορικά, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος δέχεται τις αρνητικές συνέπειες των πράξεών του, ενώ δεν το περίμενε και, αντίθετα, υπολόγιζε ότι θα βγει και κερδισμένος.

της Αγγελικής Ραγκούση

Την δεύτερη Κυριακή των τελευταίων δημοτικών εκλογών μεταξύ Μπουρνούς – Φαφούτη, μας κατέκλυσαν μηνύματα συμπολιτών μας για καταιγισμό τηλεφωνημάτων, mails και sms που τους καλούσαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Μπουρνούς, κάποια στοιχεία στη διάθεση όποιου ενδιαφερόμενου, με τους συμπολίτες μας ν’ αναρωτιούνται πως έφτασαν στη διάθεση του αποστολέα τα προσωπικά τους στοιχεία, αφήνοντας διάφορες υπόνοιες σχετικά με τη συγκέντρωση πλήθους προσωπικών δεδομένων ως αποτέλεσμα της φονικής φωτιάς που έπληξε την περιοχή μας.

Παρά ταύτα είχαμε τη φρόνηση που πρέπει να διέπει κάθε δημοσιογράφο που τιμά το λειτούργημα που υπηρετεί, να μην δημοσιοποιήσουμε κάτι τέτοιο αναλογιζόμενοι της συνέπειες που θα είχε ο δήμος μας σε μια δημοσίευση τέτοιου περιεχομένου. Δυστυχώς δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο σήμερα με σκοπό να διεμβολιστεί ένα ανταγωνιστικό ΜΜΕ, εν προκειμένω το oncamera, επειδή τυχαίνει ν’ ανήκει στον κο Βασιλόπουλο, ο οποίος όλως τυχαίως το τελευταίο διάστημα κάνει ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση η οποία έχει ταράξει τα ήσυχα νερά της μονοκρατορίας Μπουρνούς.

Το δυσάρεστο είναι ότι αντί, ακόμα και μετά την παρέμβαση Τσεμπέρη  ο οποίος διαισθανόμενος το μεγάλο κίνδυνο νομικής ευθύνης που ελλοχεύει για τη δημοτική αρχή σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή όσο αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, να προσπαθεί ν’ αποποιηθεί των ευθυνών που προκύπτουν, ουσιαστικά καλύπτοντας και τον καταγγελλόμενο Ανδρέα  Βασιλόπουλο.

Κάποιοι ωστόσο επιμένοντας να σπιλώσουν τον αντίπαλο (Βασιλόπουλο), μιλούν για αυστηρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, παρότι ο δήμος τάχα δεν θα κινηθεί εναντίον του. Κατά το κοινώς αποδεκτό «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» κι όπου κολλήσει, κόλλησε.

Όλοι αυτοί οι ελαφρόμυαλοι έχουν αναλογιστεί ότι εάν κινηθούν εναντίον του δήμου κι όχι προσώπων, θιγόμενοι πολίτες, θα δούμε ποιοι κι όχι ποιος θα πρέπει ν’ απολογηθούν στη δικαιοσύνη;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα