19.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑντίο Βίκυ (Λυγίζου) Καλό παράδεισο

Αντίο Βίκυ (Λυγίζου) Καλό παράδεισο

Θλιβερό καθήκον όσων μένουν πίσω ο αποχαιρετισμός ανθρώπων που φεύγουν το χωρίς επιστροφή ταξίδι. Ακόμα πιο θλιβερός ο αποχαιρετισμός προσφιλών προσώπων που τελείως αναπάντεχα πήραν το one way εισιτήριο.

Πόσο δύσκολο αλήθεια να βρω λέξεις ν’ αποχαιρετίσω τη Βίκυ, την γειτόνισσά μου επί πολλά χρόνια, που έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς. Γνώρισα τη Βίκυ όταν ήρθε να κατοικίσει με τον άντρα της στη διπλανή μου μονοκατοικία, έγκυος στον πρωτότοκο γιο της, τον Παναγιώτη Φώφιλο.

Ήταν ταγμένη για σύζυγος και μητέρα. Χάρη της οικογένειας εγκατέλειψε ένα προσοδοφόρο φροντιστήριο ξένων γλωσσών που δημιούργησε στην Αυλώνα ως καθηγήτρια αγγλικών και μάλιστα περιζήτητη για την καλή επικοινωνία που είχε με τους μαθητές της και ήρθε να ζήσει με τον άντρα της στη Ραφήνα.

Η Ραφήνα της ήταν οικεία. Οι γονείς της είχαν κτίσει εδώ μια διώροφη μονοκατοικία για τον μεγαλύτερο αδελφό της και την ίδια. Εδώ περνούσε από μικρή μεγάλα διαστήματα φιλοξενούμενη στο σπίτι της πρωτεξαδέλφης της, της Φωφώς Συγινού που την είχε σαν αδελφή όντας μοναχοπαίδι η ίδια, εξ ου κι η οδύνη που της προκάλεσε ο πρόωρος χαμός της ξαδέλφης της.

Στη γειτονιά μας, μόλις  τρεις μονοκατοικίες και μια πολυκατοικία τότε, η Βίκυ έφερε στον κόσμο δύο γιους κι ανάθρεψε δυο παλικάρια που καμαρώναμε, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο. Καλόβολα σαν παιδιά με καλή ανατροφή, ευγενικά και καλόψυχα, που ποτέ δεν δημιούργησαν προβλήματα, άριστοι μαθητές που μπήκαν με την πρώτη προσπάθεια στις ανώτερες σχολές. Στη σχολή Ικάρων ο μεγαλύτερος Παναγιώτης, στην φαρμακευτική ο νεότερος Γιώργος.

Η Βίκυ ευτύχησε να χαρεί τις επιτυχίες των βλασταριών της. Καμάρωσε τον πρωτότοκό της Παναγιώτη Ίκαρο, παντρεμένο και πατέρα ενός δίχρονου αγοριού. Ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί και τον ερχομό του δεύτερου εγγονιού που αναμένεται σε λίγες μέρες. Δεν πρόλαβε να καμαρώσει γαμπρό και τον μικρότερο γιο της τον Γιώργο. Κι όλα αυτά επειδή το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα.

Βίκυ μου πάλεψες γενναία κοντά δυο μήνες τον covid και τον νίκησες. Αυτός όμως ο ύπουλος και φοβερός ιός σου διέλυσε βασικά όργανα, με το μοιραίο τέλος να σε βρει λίγες μέρες αφότου μεταφέρθηκες στην non covid πτέρυγα, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σε γυρίσουν πίσω απ’ μονοπάτι που σ’ οδηγούσε στις ουράνιες γειτονιές.

Ας είσαι αναπαυμένη Βίκυ μου. Ο Θεός να δώσει κουράγιο και δύναμη στους οικείους σου. Θερμά συλλυπητήρια!

Η Βίκυ αφήνει πίσω της επίσης δύο αδέλφια τον Δημήτρη συντετριμμένο και την Κατερίνα που απαρηγόρητη θρηνεί την αδελφή της με την οποία ήταν πολύ δεμένη.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία της Βίκυς στην Παναγίτσα απέναντι απ’ το κοιμητήριο Ραφήνας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα